29 Eylül 2024 Pazar

Siber Suçlarla Mücadele Dairesi'nde Süleyman Soylu torpili

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Dairesinde Süleyman Soylu'nun talimatıyla çok sayıda kişi siber uzman olarak işe alındı. İşe alınanların mesleki sertifikalarının sahte olduğu öğrenildi.

T24'ten Tolga Şardan, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Siber Suçlarla Mücadele Dairesi'nde yaşanan torpilleri kaleme aldı. Şardan'ın haberine göre, daire için işe alınan 500 bilişim uzmanının, AKP kadrolarından gelen taleplerle hazırlanan listelerden seçilmesi planlandı. Ancak bu torpil listeleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya takıldı. Soylu'nun AKP torpil listesini devre dışı bırakarak kendi torpil listesini hazırladı.

Soylu'nun "Bunlar alınacak" talimatının krize neden olduğunu ifade eden Şardan, AKP kadrolarının yakınlarının liste dışı kaldığını kaydetti. "Soranlara ise 'Torpilden büyük torpil var' dendi" ifadelerini kullanan Şardan, işe alınan bilişim uzmanlarının önemli bir kısmının yeterlilik sertifikalarının sahte olduğunu dile getirdi.

İşe alınanlar arasında Süleyman Soylu'nun ailesinden isimlerin de olduğunu belirten Şardan, şöyle devam etti: "Böylece bilişim konusunda hiçbir bilgisi ve yeterliliği olmayan adaylar, sertifika sahibi oluverdi! Aldığım bilgiye göre, siberci uzman kadro verilenler arasında gerçekten bilişim konusunda yetkinliği olan ancak torpille kuruma kapağı atanların yanında ev kadını, kuaför, marangoz hatta taksici bulunuyor."