26 Eylül 2024 Perşembe

Sezgin Dağ yaşamını yitirdiği kamp önünde anıldı

İsviçre'nin Bern kentinde bulunan mülteci kampında ihmal sonucu yaşamını yitiren Suruç gazisi Sezgin Dağ, yaşamını yitirdiği kamp önünde İGİF ve İTİF üyeleri tarafından anıldı.

İsviçre'nin Bern kantonuna bağlı Lyss kentinde bulunan mülteci kampında 13 Kasım'da ihmal sonucu yaşamını yitiren Suruç gazisi Sezgin Dağ, yaşamını yitirdiği kamp önünde anıldı.

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) tarafından düzenlenen anmaya İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) üyeleri de katıldı.

"Sezgin Dağ'ı sizin ihmalkarlığınız öldürdü", "Sezgin Dağ için adalet" yazılı pankartların açıldığı anmada İGİF adına yapılan konuşmada, Sezgin Dağ'ın sözde demokrasinin, insan haklarının en iyi olduğu ülkelerden biri olan İsviçre'de ihmal sonucu yaşamını yitirdiği vurgulandı.

İTİF adına yapılan konuşmada ise Sezgin Dağ'ın ihmalkarlık sonucu yaşamını yitirmesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi. Konuşmada, "Dağ için adalet sağlanıncaya kadar sesimizi yükseltmeyi sürdüreceğiz" denildi.

İGİF üyesi Dağ, 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç'ta IŞİD'in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda yaralanmıştı. Dağ, vücudunda şarapnel parçalarıyla yaşamını sürdürüyordu. 13 Kasım 2020 tarihinde rahatsızlanan Dağ, kamp doktorunun yönlendirmesiyle hastaneye başvurmuş ve burada yeterli sağlık desteği alamadan "birşeyi yok" denilerek kampa geri gönderildi. Dağ aynı gün kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.