26 Eylül 2024 Perşembe

Sessiz yürüyüş depremde katledilen sağlık emekçilerine atfedildi

Hekimlerin sessiz yürüyüşü bu yıl depremde katledilen sağlık emekçilerine atfedildi. Sağlık emekçileri, hekimlerin değil enkazın sorumlularının gideceğini vurguladı.

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında her yıl sessiz yürüyüş düzenleyen hekimler bu yıl depremde katledilenler anısına sessiz yürüdü. İstanbul Tabip Odası'nın çağrısıyla bir araya gelen hekimler Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden Kadıköy İskele Meydanı'na depremlerde hayatını kaybedenler anısına sessiz yürüdü.

"Ya gitseydik! Hekimler değil enkazın sorumluları gidecek" pankartının taşındığı yürüyüş sonrası İskele  meydanında sağlık emekçileri saygı duruşu yaptı. İstanbul Tabip Odası Başkanı Nergis Erdoğan kısa bir açıklama yaptı. Ölümlerin yarattığı acıyı en iyi hekimlerin ildiğini hatırlatan Erdoğan, TTB çatısı altında memleketin dört bir yanından binlerce hekimin depremin ilk anından itibaren deprem bölgesinde çalıştığını söyledi."Ey halkım ya gitseydik nice olurdu halimiz" diyen Erdoğan, hayatta kalmış olmayı yeterli  sayan sağlık emekçilerin deprem bölgesinde hayatını kaybeden meslektaşlarının acısın yaşarken olası İstanbul depreminde hayatta kalamayacaklarının kaygısın yaşadıklarını belirtti. İstanbul sağlık kurumlarının güvenlik karnesinin birkaçı dışında sıfırın altında olduğunu söyleyen Erdoğan, “Çok ciddi ders olması gereken 1999 depremi üzerinden 24 yıl geçmiş olmasına rağmen urum ne yazık ki budur. Çözüm olarak çalışanlarını, hekimlerin yöneticlirein görüşü alınmaksızın hastanelerle ilgili muğlak taşınma planı yapılıyor" dedi.

Erdoğan, uyarıda bulunan sağlık emekçilerinin ise meslektaşlarını ölüme mahkum etmekle suçlandığını da hatırlattı.

Açıklamanın ardından eylem sona erdi.