29 Eylül 2024 Pazar

SES sağlık emekçilerine saldırıyı kınadı

SES İstanbul Şubeleri, Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli iki hekim ve kurumun şoförünün sokakta saldırıya uğramasını kınadı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri, Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli iki hekim ve kurumun şoförünün sokakta saldırıya uğramasını kınadı.

Ülkede her geçen gün artan şiddet dalgası ve vahşi kapitalist çıkarlar adına kışkırtılan talepler sağlık emekçilerine darp ve ölüm biçiminde dönmeye devam ettiği ifade edilen açıklamada, "Dün İstanbul Fatih'te, Covid-19 salgınına karşı mücadele kapsamında görevlendirilen Fahriye B.A. ve A.I. ismindeki iki diş hekimi emekçisi ekibiyle birlikte sokak ortasında maganda şiddetine maruz kalmışlardır. Olayda diş hekimi arkadaşlarımız aldıkları yaralardan dolayı hastaneye kaldırılmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden evlerde filyasyon yapmak üzere Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen hekim arkadaşlarımız, Üzerlerinde tulum olduğu halde bu saldırıya uğramıştır. Üstlendikleri görev uyarınca hastaları evlerinde takip ve tedavi edebilmek adına hareket eden arkadaşlarımız, yalnızca insanlara daha hızlı ve nitelikli bir sağlık hizmeti sunmak gayesiyle kapatılan yolun açılmasını istedikleri için Bu çirkin yönelimle yüz yüze kalmıştır.

"Biz sağlık ve sosyal hizmet işkolunda faaliyet yürüten emekçiler olarak neredeyse gündelik biçimde şiddetle karşılaşır hale geldik. Sağlık çalışanlarına yönelik ötekileştirici nefret dilinden vazgeçilmemesi, performans sistemi ile sağlık emekçilerinin uzaktan kumandalı robotlar gibi yönetilmeye çalışılmasının yarattığı toplumsal algıların tetiklenmesi ve Hala nitelikli bir sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmamış olması bizleri bu şiddet furyasının birinci dereceden hedefi yapmaktadır. Bu bahisle siyasi iktidara sağlık çalışanlarına karşı gelişen şiddeti Önleyebilmek adına sermaye çevrelerinin değil; halklarımızın, işçilerin, emekçilerin, sağlık emekçilerinin sesine kulak vermesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz. A.I, F.B.A. ve şoför B.A. arkadaşımıza dayanışma duygularıyla geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz ve sürecin yakından takipçisi olacağımızı özellikle ifade ediyoruz."