29 Eylül 2024 Pazar

Şenyaşarların iradesi polise geri adım attırdı

Tüm zorluklara rağmen Adalet Nöbetlerini sürdüren Şenayaşar ailesinin mücadelesi 592. gününde. Ziyaretçi kurumlarla birlikte tutulan bugünkü nöbeti engellemeye çalışan polisler, ailenin ve dayanışmada bulunanların iradesi karşısında geri adım atmak zorunda kaldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu  tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 592. gününe ulaştı.

Anne ve oğlu, sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelip beton bariyerlere "Şenyaşar ailesi için adalet" yazılı pankart asarak nöbeti başlattı. Aileye destek ziyaretleri bugün de Amed Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ziyaret etti. Heyete, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi yöneticileri ile devam etti.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Yıldız Ok Orak, Şenyaşar ailesine yönelik her geçen gün baskının arttığını belirterek, "Bariyerlerle nöbet alanı kapatıldı. Şimdi de alan otopark yapılmış. Ailenin direnişi karşısında, AKP iktidarı yenilmiş durumda. Ailenin bu kararlılığı ve dik duruşu bütün dünyaya örnek olacak nitelikte. AKP zihniyeti yarın bir gün gidecek, Şenyaşar ailesi bu dik duruşu ile dünya tarihine geçecek. Ailenin mücadelesi karşısında saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Şenyaşar ailesinin adalet talepleri karşılanıncaya kadar onlarla mücadele edeceklerini söyleyen Ok, "Herkes aile ile dayanışma içinde olmalı. Emine Şenyaşar bütün kadınlar için bir sembol. Bütün zorlu koşullarına rağmen adalet arayışı devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardında polisler Urfa Valiliği'nin 3 günlük eylem ve etkinlik yasağı kararı olduğunu gerekçe göstererek, nöbeti engellemek istedi. Nöbet alanına gelen onlarca polis, basının görüntü almasının da yasak olduğunu belirtti. Ziyarete gelen heyete, basın açıklaması yapmaları durumunda gözaltıyla tehdit eden polisler ailenin ve ziyaretçilerin tepkisiyle karşılaşınca geri çekilmek zorunda kaldı.

Heyet, polis engellemesine rağmen aile ile birlikte bir süre Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.