27 Eylül 2024 Cuma

Şenyaşar ailesinin adalet nöbeti 704'üncü gününde

Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti'ni 704'üncü gününde devam ettiren Şenyaşar ailesi, katliamdan yaralı kurtularak tutuklanan Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılması ve tüm faillerin hesap vermesi çağrısı yaptı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 704'üncü gününde devam ediyor.

704 gündür nöbette olmalarına rağmen taleplerinin yerine getirilmediğine dikkat çeken Ferit Şenyaşar, "Dava konusu siyasi iktidar olunca maalesef savcılar çaresiz, aciz kalıyor" dedi. Görüştükleri yetkililerin sürekli kendilerine sabretme telkininde bulunduğuna işaret eden Şenyaşar, yaşanan depremle siyasi iktidarında enkaz altında kaldığını söyledi. Şenyaşar, herkesin köklü bir siyasi değişiklik olmasını beklediğine dikkat çekti.

Emine Şenyaşar ise katliamdan yaralı kurtulan oğlu Fadıl Şenyaşar'ın 5 yıldır tek kişilik hücrede tutulmasına tepki göstererek, sözlerine şöyle devam etti: "Bu hükümetin vicdanı yok mu? Bir aileyi katlettiler ama hükümet onları koruyor. Tüm suçsuz yere tutuklu olanlar bırakılsın artık, benim oğlum da bırakılsın. Oğlum bırakılmadan buradan kalkmayacağız. Bugün günlerden cuma, Allah'a dua ediyorum; hakkımız kimseye kalmasın, bu hükümetin gizlediği gerçekler ortaya çıksın."