27 Eylül 2024 Cuma

Sendikalardan üyelerine çağrı: Çalışmalarda aktif görev alın

Çok sayıda sendika sosyal medya hesabından başta deprem bölgesinde olmak üzere tüm üyelerine seslendi ve arama-kurtarma çalışmalarına aktif katılma, dayanışmayı güçlendirme çağrısı yaptı.

Antep ve Maraş merkezli sabaha karşı meydana gelen depremde can kaybı yükseliyor. Çok sayıda binanın yıkıldığı deprem sonrası enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalar sürüyor.

Sosyal medya hesaplarından çağrı yapan sendikalar başta deprem bölgesinde olmak üzere tüm üyelerine dayanışma ve bölgede çalışmalara katılma çağrısı yapıyor.

BİH: DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Kapitalizm ve siyasi iktidarın gerekli önlemleri almadığı için işçi ve emekçilerin hayatını kaybettiğini vurgulayan Birleşik İşçi Hareketi, "Bölge için dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

İNŞAAT-İŞ: ÜYELERİMİZ ACİL GÖREV ALMALI
İnşaat İşçileri Sendikası ise "Deprem bölgesine yakın olan il, ilçe ve bölgelerde bulunan tüm üyelerimizi ve dostlarımızı kurtarma çalışmalarında acil görev almaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

DGD-SEN: ÜYELERİMİZ ÇALIŞMALARA AKTİF KATILMALI
DGD-SEN de üyelerine şöyle çağrı yaptı: "Deprem bölgelerinde DGD-SEN temsilcilikleri ile iletişime geçmeye ve temsilciliğimizin olmadığı iller de DGD-SEN genel merkezi ile iletişime geçerek bulunduğumuz yerlerde çalışmalara aktif katılmaya çağırıyoruz."

TOMİS: ÇEVRE İLLERE DE DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRELİM
Can kaybının giderek arttığını vurgulayan TOMİS, "Maraş'ta ve çevre illere de dayanışmayı güçlendirelim. Çarpık kentleşme yaratan sermaye düzeninden hesap sorma zamanı geldi de geçiyor" ifadelerini kullandı.