29 Eylül 2024 Pazar

Semra Güzel hakkında 15 yıl hapis cezası isteniyor

Semra Güzel hakkında "Silahlı örgüte üye olmak" iddiasıyla 15 yıl hapis cezası istenen iddianame kabul edildi. Güzel'in vekilliği ise çok sayıda vekile uygulanmayan devamsızlık tespitiyle düşürülecek.

İktidarın hedef göstermesi sonrası dokunulmazlığı kaldırılarak tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in vekilliğinin düşürülmesi için süreç başlatıldı. Güzel hakkında hazırlanan iddianame de kabul edildi.

Meclis Başkanlık Divanı, tutsak edilen Güzel için Genel Kurul oturumlarına beş kez katılmadığını bahane ederek, dosyasını Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyona gönderdi. Komisyon devamsızlıkla ilgili raporunu hazırlayarak Genel Kurula sunacak. Ve Genel Kurul kararıyla Semra Güzel'in milletvekilliği düşürülecek.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ
Öte yandan Semra Güzel için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan ve Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 58 sayfalık, "Silahlı örgüte üye olmak" iddiasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi.

İddianamede, Güzel hakkında 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ayrıca Semra Güzel'in Silivri Hapishanesi'nden Kandıra 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.