29 Eylül 2024 Pazar

Şehid Alişer Deniz Tugayı savaşçıları MLKP'nin 28. yılını kutladı

İşgal saldırılarının hedefi olan Til Temir cephesinde bulunan Şehid Alişer Deniz Tugayı savaşçıları, MLKP'nin 28. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlama yaptı.

Şehid Alişer Deniz Tugayı savaşçıları yaptıkları etkinlikle MLKP'nin yeni mücadele yılını kutladı.

10 Eylül ve MLKP tarihine ilişkin eğitim programı gerçekleştiren tugay savaşçıları, eğitimin sonunda kutlama gerçekleştirdi.

Sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinliğe katılan savaşçılar, devrim mücadelesi ve MLKP'nin yaşamlarındaki değişime olan katkısı üzerine konuşmalar yaptı.

'DÜŞMANA EN SERT DARBEYİ VURMAYA HAZIRIZ'
Şehid Alişer Deniz Tugayı komutanlarından Şahin Rasulayn, şehitlerin yolunda devrim savunmasını sürdürdüklerini belirtti. Rasulayn, "İşte duvarda resmi olan komutanımız şehid Serfiraz ve yoldaşımız şehid Zagros. Onlara layık olmak için burada Til Temir'deyiz, onların emaneti olan cephemizi savunuyoruz. Güçlüyüz ve hazırız" diye konuştu.

İşgal saldırılarını sürdüren çetelere karşı güçlü bir direniş sergilediklerini dile getiren Rasulayn, "Cesaret edip devrimimize zarar vermek için bize saldıracak her güce karşı Şehid Alişer Deniz Tugayı savaşçıları olarak en sert darbeyi vurmaya hazırız. Partimizin 28. yılı tüm halklara kutlu olsun" dedi.

'İŞGAL EDİLEN TOPRAKLARIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'
Tugay savaşçılarından Rüstem Ain El Abit, partiden aldıkları güçlü irade ile devrimi savunmaya devam ettiklerini belirtti. El Abit şöyle konuştu: "Kuvvetimiz, irade ve cesaretimiz yerindedir. İşgal edilen tüm topraklarımızı tekrar özgürleştirecek, göçe zorlanmış halkımızın evlerine dönmesini sağlayacağız."

El Abit konuşmasını, "MLKP'nin 28. yılı kutlu olsun. Yaşasın partimiz MLKP" diyerek sona erdirdi.

Şeddad Til Temir isimli savaşçı da işgale karşı mücadelenin önemine dikkat çekti ve şunları dile getirdi: "İşgal edilen tüm topraklarımıza, Serêkaniyê, Tel Abyad, Cerablus, Azez ve Bab'ı, Efrîn'i özgürleştirene kadar savaşımızı sürdürecek, devrimimizi tüm Suriye halklarımıza ulaştıracağız."