29 Eylül 2024 Pazar

'Sedat Peker infaz timi kuruldu' iddiası: Evine saldırı düzenlendi

Çete lideri Sedat Peker için infaz timleri kurulduğu iddia edilirken, sabah saatlerinde Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırıda bulundu. 

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Beykoz Korusunun sınırları içinde yer alan evine silahlı saldırı düzenlendi. Peker'in "tek mal varlığım"iddiasında bulunduğu ev el koyma alınmış ve Milli Park ve Bahçeler'e devredilmişti.

Sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıda görevli Yılmaz Günay'a üç kurşun isabet etti, yaralanan Günay Beykoz Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Gazeteci Erk Acarer'in sosyal medya paylaşımına göre, düzenlenen bir organizasyonda Peker'e suikast için 5 milyon dolara ihale açıldı. İhalenin önerildiği bazı mafya grupları ise suikastı kabul etmedi. Acarer, "Bu nedenle fiyat 25 milyon dolara çıkarılıyor ve iş ihale usulüne değil açık pazara döndürülüyor. Yani hangi gurup vurursa vursun 25 milyon doları alacak. Dünyada ve uluslararası pazarda uzun yıllardır uygulanmayan bir yöntem bu. Son örneklerinden biri İran tarafından Salman Rüştü'ye karşı organize edilmek istenmişti. Tüm bunlardan Peker'in iktidarda nasıl bir deprem yarattığını ve özellikle son anlattıklarından sonra telaşın boyutlarını gösteriyor" dedi. 

Öte yandan Halk TV'de yayınlanan Kayda Geçsin programında da Murat Ağırel, Sedat Peker'e dijital tehdit uygulandığını en küçük bir etkileşimde yaşadığı konuta getirilen jammerlarla telefon irtibatının kesileceğinin söylendiğini aktardı. Ağırel, internetin çocukların okulundan dolayı kesilmediğini, Peker'in sosyal medya paylaşımı için bir yöntem aradığını da belirtti. 

Ağırel, Peker için infaz timleri kurulduğu iddiasına ilişkin de şunları söyledi: "Belli gruplara, uluslararası suç çetelerine, uluslararası organizasyonlarda kullanılan bu çetelere hedef kişinin 'kellesi alınması' üzerine, yani Sedat Peker'e bir suikast yapılması ile ilgili bir anlaşma yapılmış. Ve bununla ilgili Sedat Peker cephesi şunu söylüyor; uluslararası cinayet işleyebilen tüm organizasyonlara açık bir davet olarak kabul edilen bir uygulama yapılmış. Bunu da Sedat Peker'in suikastı için ortaya konulmuş, ödüller konulmuş. İnfaz timleri kurulmuş. Bir davet yapılmış, açık davet... ‘Hedefi kim yok ederse ödülü alabileceği bir sistem' diye tarif ediliyormuş. Sedat Peker de hedefmiş, kim öldürürse ödül alacağı açıklanmış. (Sedat Peker cephesi) Bununla ilgili de verilere ulaşmışlar. Bunlar iddia mı dedim. Hayır, bunlar artık delillendirme aşamasına geldikleri şeylermiş. Bununla ilgili ellerinde veriler varmış."