27 Eylül 2024 Cuma

SBF'ye silah doğrultan Murat Anıl Varol'un asistan olmasına tepki

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri, fakülteye silah doğrulttuğu fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Murat Anıl Varol'un fakülteye araştırma görevlisi olarak alınmasına tepkili.

Mülkiye öğrencileri, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine (SBF) silah doğrulttuğu fotoğrafını paylaşan Murat Anıl Varol'un SBF'ye araştırma görevlisi olarak alınmasına tepki gösterdi.

Siyasal Bilgiler Fakültesine ülkücü saldırıların arttığı dönemde, fakültenin önünde elinde tuttuğu silahı doğrultmuş şekilde fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan hukuk fakültesi öğrencisi Murat Anıl Varol'un SBF'ye araştırma görevlisi olarak alınmasına tepkiler sürüyor. Siyasal Bilgiler Fakültesi Mülkiye'nin geleneksel İnek Bayramı'nda okunacak fermanları hazırlamak için öğrenciler tarafından oluşturulan gruplar adına yapılan açıklamada, atamanın "yılın en utanç verici olayı" olduğu belirtildi.

Mülkiye Haber internet sitesinin haberine göre, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Maliye ve İktisat bölümlerinin Ferman ekipleri, yaptıkları ortak açıklamada bu olayın Mülkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğine dikkat çekti. "Türkiye'nin en köklü kurumlarından birinde eğitim almakta olan Mülkiye öğrencileri olarak, bu şahsın 'akademisyen' olarak kapılarımızdan girmesini, silah tutan ve bu silahı Mülkiye'ye doğrultan bir elin amfilerimizde kalem tutmasını kabul etmiyoruz" denilen açıklamada, anabilim dalının ve okul yönetiminin gereğini yaparak Mülkiye tarihinden bu utanç verici lekeyi ivedilikle silmeleri talep edildi.

SALDIRGANLARA VERİLEN ÖDÜL GİBİ CEZALARA TEPKİ GÖSTERİLDİ
Ayrıca Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 4 yıl önce iki öğrenciye satır ve palalarla saldıran 4 saldırganın 3'üne, yargılandıkları davalarda ödül gibi cezalar verilmesine de Mülkiye öğrencileri tepki gösterdi. Mülkiye Haber sitesinde "Üniversitelere yeni asistan adayları belli oldu!" başlığıyla verilen haberde, saldırganlara "haksız tahrik" ile "iyi hal" indirimi uygulanmasına ve cezalarının ertelenmesine tepki gösterildi.

NE OLMUŞTU?
2017 yılı Ocak ayında hukuk fakültesi önünde bulunan ve adının M.A.V. olduğu bilinen bir Hukuk Fakültesi öğrencisi, silahını SBF'ye doğrulttuktan sonra çektirdiği fotoğrafını bir sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Aradan yaklaşık iki yıl geçtikten, 40'ya yakın bilim insanı Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden atıldıktan sonra Murat Anıl Varol İşletme Bölümü Ticaret Hukuku Anabilim Dalına araştırma görevlisi olarak alınmıştı.