27 Eylül 2024 Cuma

Sarayın bekçisi A Haber yalana doymuyor

Sarayın sözcüsü A Haber, yalanda sınır tanımıyor. Önce Adıyaman'ın Kahta ilçesinden gece görüntüsü yayınlayarak, "Adıyaman'da hayat normale dönüyor" başlığıyla haber yapan A Haber, bir gün sonra Adıyaman'da yıkılmamış bina kalmadığı haberi yaparak kendi kendini yalanladı.

Maraş merkezli iki büyük depremin ardından saray medyası, onbinlerce insanın yaşamını yitirmesinden sorumlu olanları korumak için yalan üzerine yalanlar sıralıyor. Bunların başını ise A Haber çekiyor. Gece drone ile yapılan çekimi "Adıyaman'da hayat normale dönüyor" başlığıyla yayınlayan A Haber, bazı dükkanların açıldığı yalanıyla da haberini süsledi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinin görüntüsünü Adıyaman merkezden çekilmiş gibi gösteren A Haber'e tepki gösteren Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, @ahaber ve '#YalanHaber' etiketlerini kullandı.

A Haber bir gün sonra ise kendi kendini yalanladı. "İşte depremin yıktığı Adıyaman" başlıklı bir haber daha yayınlayan A Haber, kent merkezinde binlerce binanın yıkıldığını ya da ağır hasar aldığını söylemek zorunda kaldı. Haberde aynı zamanda kentte yıkılmayan ya da hasar oluşmayan bina kalmadığına dair görüntüler yayınlandı.