27 Eylül 2024 Cuma

Sancar'dan Meral Akşener açıklaması

İYİP Genel Başkanı faşist Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılmasını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Türkiye halklarına şu çağrıyı yaptı: "Çözüm bütün bu anlayışların buluştuğu halkların, emekçilerin, gençlerin, tüm ezilenlerin ve dışlananların, kimliklerin ve inançların ortak çıkarını esas alan; Emek ve Özgürlük İttifakı'nın hedeflediği en geniş demokratik mücadele ve irade ortaklığıdır."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, olağanüstü toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, basın toplantısı düzenledi. Sancar, Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanlığı adaylığında yaşanan uzlaşmazlık sonrası yaşanan gelişmelere dair ilk açıklamayı yaptı.

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener'in Millet İttifakı'ndan ayrılması sonrası yaşanan gelişmelere dair konuşan Sancar, 27 Eylül 2021 tarihinde ilan ettikleri 11 maddelik Tutum Belgesini hatırlattı. "Değişim umudunu büyütmek, geleceğe taşımak, başarıya kavuşturmak, bugünkü baskıcı sistemin değiştirilmesiyle aydınlığa ulaşabilir. Şahısları, makam paylaşmalarını, siyasi ayak oyunlarını değil; politik ilkeleri ve halka karşı sorumluluğu önceleyen her türlü gelecek tahayyülüne sahibiz ve demokratik siyaseti başarıya ulaştırma konusunda kararlıyız" diyen Sancar, Türkiye halklarına şu çağrıyı yaptı: "Çözüm bütün bu anlayışların buluştuğu halkların, emekçilerin, gençlerin, tüm ezilenlerin ve dışlananların, kimliklerin ve inançların ortak çıkarını esas alan; Emek ve Özgürlük İttifakı'nın hedeflediği en geniş demokratik mücadele ve irade ortaklığıdır."

Gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tüm renkler sofraya oturmalı" açıklamasını hatırlatarak Emek ve Özgürlük İttifakı'nın tutumuna dair soruya Sancar, "Bizlerin bu konuda hangi yolu ve yöntemi izleyeceğimiz daha önce defalarca sözcülerimiz ve temsilcilerimiz tarafından açıklanmıştır. Elbette gelişmeleri takip edeceğiz. Kurullarımızda ve ittifak güçlerimizle birlikte değerlendireceğiz" yanıtı verdi.

Cumhurbaşkanlığı adayıyla ilgili bir başka soruya Sancar, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nasıl bir yol izleyeceğimiz depremden önce açıklamıştık. Ancak depremin yarattığı sarsıntı ve büyük yıkım bizleri bu süreci yeniden değerlendirme kararına itti. Bu süreci yeniden değerlendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Hem kurullarımızda hem de ittifak güçlerimizde bu değerlendirmeleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.