29 Eylül 2024 Pazar

Sancar: Yürüdükçe büyüyeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "Kobanê kumpas davası, faşizan rejimi devam ettirme planının parçasıdır ama iktidar bunu başaramayacak" dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Meclis Grubu Sincan'da devam eden Kobanê davası öncesi Sincan Hapishanesinde açıklamad yaptı. 

Kobanê davasının 17. duruşmasının görüldüğünü hatırlatan Sancar, davanın demokratik siyaseti tasfiye amaçlı olduğunu yineledi. Sancar, davanın hedeflerinden birinin de faşizan rejimin yerleşmesi için 2017'nin Nisan'ında yapılan referandum ne kadar önemliyse bu rejimin devamı için de yaklaşan seçimlerin önemli olduğunu belirtti. 

Kobanê davasının kumpas, siyasi tasfiye planı olduğunu, faşizan rejimin devamı için planın önemli bir parçası olduğunu söyleyen Sancar, "Bu rejimi durduracak güçler biziz" dedi. 

HDP'lilerin onurlu dik duruşlarını sürdürdüklerini kaydeden Sancar, adaletsizliğe karşı mücadelenin ayın zamanda geleceğin adil ve demokratik toplumu kurma mücadelesi olduğunu da ekledi. Sancar, şöyle devam etti: "Gerçek alternatif biziz, bu gücümüzü halklarımızdan alıyoruz, demokratik siyasetteki ısrar ve kararlılığımızdan alıyoruz. Türkiye'yi değiştireceğiz, yeni bir başlangıcı demokratik, barışçıl, adil bir temelde kuracağız. Bu ülkede eşitliği ve özgürlüğü, demokrasiyi, adaleti ve barışı getireceğiz. Bunun da yolu mücadeleden geçiyor, mücadeleyi büyütmekten geçiyor, demokratik siyaseti büyütmekte ısrar etmekten geçiyor. Mahkeme salonlarında, hayatın her alanında bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Yürüdükçe büyüyeceğiz, büyüdükçe bu ülkeyi değiştireceğiz."