27 Eylül 2024 Cuma

Sancar: Sorumlulardan hesap soracağız

Partisinin Adıyaman'daki deprem çalışmalarına katılan Sancar, iktidarın sorumluluğundan kaçamayacağının altını çizdi ve sorumlulardan hesap soracaklarını kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Adıyaman'da yürüttüğü deprem çalışmalarına katıldı. Sonrasında deprem bölgesinde kısa bir açıklama yaptı.

Adıyaman'daki sorunların başında çadır meselesi geldiğinin altını çizen Sancar, neredeyse şehrin tamamının oturulamayacak hale geldiğini, yıkılan bina sayısının 2 bin civarında olduğunu belirtti. Halkın yaralarını dayanışmayla sardığını ifade eden Sancar, iktidarın yıkımın sorumluluğundan kurtulmak için "kader" dediğini ancak bundan kurtulamayacağını da kaydetti. İktidar kader planı diyerek bu yıkımın sorumluluğundan kurtulamaz

Sancar, "Sorumluların ve sorumlulukların hesabını sormak da yine hepimizin görevidir. Eğer hesap sorulmaz ise yeni felaketler yaşanır ve başka felaketlerin yolu da hep açık kalır. O nedenle bütün sorumlulardan ve sorumluluk zinciri içinde yer alan bütün makamlardan mutlaka hesap sormak lazım. Bu yıkımın hesabı verilmek zorunda. Dayanışmanın önemine her seferinde vurgu yapmak gerekiyor. Bizleri kurtaracak, yaşatacak olan dayanışmadır. Geleceği yine hak ve adalet temelinde kuracak olan bu dayanışmanın yaratacağı büyük sosyal ve siyasal güçtür" dedi.