26 Eylül 2024 Perşembe

Sancar: Mücadele edecek ve değiştireceğiz

Sancar, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu; zulme, yıkıma ve talana, sömürüye karşı birlikte mücadele edeceklerini ve değiştireceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin haftalık Meclis grup toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdi. 30 Mart Perşembe günü büyük bir buluşmayla seçim bildirgesini açıklayacaklarını duyuran Sancar, HDP'nin önünü kesmeye yönelik kumpas ve davaların hala sürdüğünü belirtti. Kumpasların hepsini boşa çıkaracaklarını dile getiren Sancar, tüm tuzakların farkında olduklarını gelenek ve deneyimleriyle tuzakları aşarak ilerlediklerini söyledi,

Yeşil Sol ile seçimlere gireceklerini hatırlatan Sancar, stratejik hedeflerinin özgürlükleri hakim kılmak, iktidarı göndermek ve rejimi değiştirmek olduğunu dile getirdi.

Karşılarına çıkan her engeli aşacaklarını, iktidarı göndereceklerini ve büyük birlikteliği kuracaklarını ifade eden Sancar, "Türkiye'nin her alanda önünü tıkayan, gelişmesini engelleyen Kürt sorunu başta olmak üzere bütün sorunlar karşısında diyalog ve çözüme odaklı yeni bir anlayışın, yeni bir siyasal kültürün ve dilin mutlaka oluşturulması gerekiyor. Halkların ortaklığı ile kurulacak bu yeni dünyayı inşa etmek de yolumuzu aydınlatacaktır. Yeni bir dil olmadan yeni bir dünya kurulamaz. Biz bu yeni dili mücadele birikimimizle, halklarımızın ortaklığıyla oluşturuyoruz, büyütüyoruz. Hedefe emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Demokratik Cumhuriyetin yaşanan bütün sorunlar için çözümün yol haritası olduğuna dikkat çeken Sancar, Kürt sorunundan Alevi toplumunun taleplerinden toplumsal cinsiyet eşitliğine, ekonomiden toplumsal adalete ve ekolojiye varıncaya kadar her alandaki sorunların çözüm zeminin toplumsal ve siyasal demokratik mücadele olduğunu belirtti. "Geniş ve güçlü bir temsil kabiliyetini parlamentoda oluşturmak zorundayız. 8 Martların, Newrozların, 1 Mayısların meydanlardaki siyasal ve toplumsal gücünü 14 Mayıs seçimlerinde parlamentoda en büyük sayısal ve siyasal güce dönüştürmek görevimizdir, sorumluluğumuzdur" diyen Sancar, bütün ötekilerin sesini Meclis'e taşıyacaklarını, herkesin dünyaya kendi gözüyle sesleneceğini söyledi.

Zulme, yıkıma ve talana, sömürüye karşı birlikte mücadele edeceklerini ve değiştireceklerini kaydeden Sancar, şöyle devam etti: "Kadınların mücadelesi ile buradayız, birlikte değiştireceğiz. Söz veriyoruz; hep birlikte değiştireceğiz. Gençlerin enerjisi ile buradayız, birlikte değiştireceğiz. Buna herkes inansın, bu inançla yolumuzda kararlılıkla yürüyelim. Milyonların iradesini özgürlüğe, adalete ve eşitliğe taşıyacağız. Rüzgar da güneş de toprak da haktan ve haklı olandan yanadır. Zalimlere kaybettireceğiz, mazlumlara kazandıracağız. Yeşil Sol kazanacak. İttifaklarımızla birlikte kazanacağız, tüm Türkiye halklarına kazandıracağız. Yolumuz açık olsun, serkeftin!"