27 Eylül 2024 Cuma

Sancar Malatya'dan seslendi: Yardımları dayanışma ağları ulaştırdı

Malatya'ya gelen tüm yardımların dayanışma ağlarının ulaştırdığı olduğunun altını çizen Sancar, rant ve talan üzerine kurulu bu düzeni değiştirmek için birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti. Sancar ayrıca delillerin karartılarak iktidarın sorumluluğunun gizlenmesinin önlenmesi için kamuoyuna çağrı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Malatya'da yürüttüğü deprem çalışmalarına katıldı. Daha sonra kısa bir açıklama yaptı.

İktidar ve ortağının yaraları sarmak yerine tehdit ve hakaretler savurduğunu kaydeden Sancar, yıkım politikalarını durduracak gücün halkın kendi iradesi olduğunu ekledi. Enkazların rastgele temizlenmesinin delilleri yok etmek amaçlı olduğuna dikkat çeken Sancar, "O deliller, hem tek tek bireylerin ve müteahhitlerin hem de bir silsile olarak bütün görevlilerin, en tepede iktidarın sorumluluğunu ortaya koymak için çok önemlidir" dedi ve kamuoyuna bu konuda duyarlılık, dayanışma çağrısı yaptı.

Malatya'ya gelen yardımların dayanışma ağlarının ulaştırdığı yardımlar olduğunun altını çizen Sancar, dayanışmanın önemine dikkat çekti. Sadece yıkımları ve sonuçlarını tamir etmek değil; yolsuzluk, rant, talan üzerine kurulu bu düzeni değiştirmek için de daha fazla birlikte olmak zorunda olduklarını dile getiren Sancar, mutlaka başaracaklarını belirtti.

Sancar, daha sonra deprem çalışmalarına katılmak üzere Adıyaman'a geçti.