27 Eylül 2024 Cuma

Sancar: En üst düzeyde üzerimize düşeni yapacağız

Hava koşulları nedeniyle deprem bölgesine gidemediklerini ancak Kriz Koordinasyon Merkezinde gelişmeleri anbean takip ettiklerini, tüm il ve ilçede çalışan partilileri deprem bölgesine yönlendirdiklerini, parti gençliğinin de arama-kurtarma çalışmalarında aktif yer aldığını kaydeden HDP Eş Genel Başkanı Sancar, HDP olarak üstlerine düşen her şeyi fazlasıyla yerine getireceklerinin sözünü verdi. Sancar, dayanışma çağrısı yaparken AFAD ve yetkili birimleri emek, meslek örgütlerin, sendikaların uyarılarına kulak vermeye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kriz Koordinasyon Merkezinin toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Depremde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara ise acil şifa dileyen Sancar, hava koşullarından dolayı deprem alanına gidemediklerini aktardı.

Ancak partisinin il ve ilçelerini bölgelere yönlendirdiklerini, parti gençliğinin arama-kutarma çalışmalarına aktif olarak katıldığını kaydeden Sancar, böylesi bir depremde ülke kaynaklarının harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi. "Yalnızca AFAD'ın ve bakanlıkların elindeki değil devam eden bütün şantiyelerdeki iş makinelerinin de acilen arama ve kurtarma çalışmaları için harekete geçirilmesi gerekiyor. Sadece devlete ait araç ve gereçler değil özel sektöre ait bütün imkanların da bu çalışmalar için devreye sokulması beklentimizdir. Bu bir gerekliliktir" diyen Sancar, AFAD ve yetkili birimlerin emek meslek örgütlerinin çağrısına kulak vermesi gerektiğini de ekledi.

Herkesin arama-kurtarma çalışmalarına katılmasını ve dayanışma içinde olması gerektiğini de söyleyen Sancar, şöyle devam etti: "Deprem gibi binlerce yıldır tekrarlana gelen ve tekrarlanacak olan doğa olayını, toplumsal bir felakete ve bir insanlık trajedisine dönüştüren faktörleri, aktörleri ve zihniyeti bütün boyutlarıyla tartışmak ve sorgulamak bizim görevimizdir. Bundan sonra bu tür felaketlerin yaşanmaması için, bu görevi de en kapsamlı ve en disiplinli şekilde yerine getireceğimize dair buradan halkımıza söz veriyoruz.

Ama tekrar ediyorum. Bütün bu çalışmaları yapacağız. Elbette bunların takipçisi olacağız, fakat şimdi dayanışma vaktidir. İnsanlarımızın hayatlarını kurtarma, yaraları sarma, ihtiyaçları giderme zamanıdır. Herkes bütün imkanları ile dayanışmaya katılmalıdır. Bizler her düzeyde elimizden gelen her çabayı harcıyoruz, harcamaya devam edeceğiz. Asıl büyük kurtarıcımız büyük dayanışmamız olacaktır. Tekrar hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şu anda göçük altında kurtarılmayı bekleyen insanlarımızın bir an önce kurtarılmasını diliyoruz. Bizler çalışmamızı burada devam ettireceğiz. İllerden ve ilçelerden gelen bilgileri derleyip sistemli bir nota çevirerek ilgili birimlere ve müdahalede bulunabilecek her yere ulaştırma çabasındayız."