29 Eylül 2024 Pazar

Sanatçı Tunç ve yazar Yavuzel'e ölüm tehditleri

Sanatçı Ferhat Tunç ve yazar Gökhan Yavuzel, "vatanaski93" isimli Twitter hesabından ölümle tehdit edildi. 

Sanatçı Ferhat Tunç ve Yazar Gökhan Yavuzel, sosyal medya üzerinden "vatanaski93" adlı bir hesaptan tehdit edildiler.

"vatanaski93" adlı Twitter hesabı, Ferhat Tunç'un bulunduğu yerde enseleneceğini, Gökhan Yavuzel'in de görüldüğü yerde fişleneceğini yazdı.

"vatanaski93" isimli Twitter kullanıcısı tehtidin ardından hesabını kapattı.

'POTANSİYEL KATİLLERDEN GEÇİLMEZ OLDU'
Sanatçı Ferhat Tunç KRT WEB'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Nasıl bir ülke olduğumuzun kanıtı bütün bu yaşananlar. Korku ve tehditlerle çeteler, tecavüzcüler, potansiyel katillerden geçilmez oldu.

"Ülkeden ayrıldıktan sonra bir yıldır sosyal medya üzerinden yönlendirilmiş trollerin ağır hakaret, küfür ve tehditlerine maruz kalıyorum zaten.

"İktidar aleyhine yaptığımız eleştirel paylaşımlar, anında bu linççi güruhun saldırısıyla karşılık buluyor. Deyim yerindeyse tam bir terör estiriliyor. Ancak habere konu olan ölüm tehdidi biraz daha farklı geldi bana. Almanya'da adresimi bildiğini ve en yakın zamanda beni ziyaret edeceğini belirtmiş. Bu tür ölüm tehditleriyle düşüncelerimden, sanatçı kimliğimden ve çalışmalarımdan ödün verecek değilim. Ölümden korkarak veya sinerek bir yaşamı çoktan reddetmiş biriyim.

'EZİLENİN YANINDA OLMAYI, SORUNLARINI YAZMAYI BELİRTMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİM'
Gökhan Yavuzel ise yaptığı açıklamada, "Bu tür tehdit ve hakaretleri sürekli alıyordum zaten. Bu yüzden sosyal medya hesaplarımı kapatmak zorunda kaldım. Sadece bana karşı değil, iltica etmek zorunda kalan bir çok yazar ve sanatçıya karşı da benzer bir durum söz konusu. Halktan yana tavır almak, ezilenin yanında olmayı, sorunlarını yazmayı ve dillendirmeyi kendime ilke edinmiş biri olarak, tavrımı hiçbir zaman belirtmekten çekinmeyeceğim" dedi.