29 Eylül 2024 Pazar

Saldırıya uğrayan gerillaların kimlikleri açıklandı

HPG, Hewler'in Xelifan beldesinde saldırıya uğrayan gerillaların kimliklerini açıkladı.

Halk Savunma Güçleri (Hêzên Parastina Gel/HPG) Basın İrtibat Merkezi (BİM) 5 Eylül günü Hewler'in Xelifan beldesinde SİHA saldırısına uğrayan ve KDP güçleri tarafından alıkonulan gerillaların kimlik bilgilerini açıkladı. Açıklamada, saldırıya uğrayan gerillaların akıbetine ilişkin KDP'nin herhangi bir açıklama yapmadığı
kaydedildi.

Sömürgeci Türk devleti ve işbirlikçisi KDP tarafından Hewler'in Soran ilçesinin
Xelifan beldesi yakınlarında hareket halinde olan bir gerilla grubuna 5 Eylül günü saldırı gerçekleştirilmişti. Hareketli gerilla grubu, önce SİHA ile hedef alınmış daha sonra bölgede bulunan KDP güçleri tarafından karadan saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucu 3 gerillanın ölümsüzleştiği 2 gerillanın ise yaralı halde esir alındığı kaydedilmişti.

Konuya ilişkin HPG BİM yaptığı açıklamada, "Bu olayın araştırılıp netleştirilmesini, KDP güçleri tarafından alınan arkadaşlarımızın tarafımıza iade edilmesi" gerektiğini belirtmişti. Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı tarafından 22 Eylül tarihinde bir açıklama yapılmış farklı tarihlerde işgalci Türk devletinin saldırısında şehit düşen ve KDP tarafından naaşlarına el konulan gerillaların akıbetine açıklık getirilmesini istemişti. HPG Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında, "KDP'nin her üç grubumuzdaki şehit arkadaşlarımızın cenazelerini, yaralı ve tutuklu olan arkadaşlarımızı bize sağlam teslim etmesini, bunun en makul talep olduğunu ve karşılanmasını" dile getirmişti.

HPG BİM, yaptığı açıklamada "Bu olaylara dair şimdiye kadar da KDP'den herhangi bir açıklama gelmedi ve taleplere yanıt verilmedi" diye belirtti. 5 Eylül günü saldırıya uğrayan gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Armanç Zilan
Adı Soyadı: Ali Fırat Çağar

Kod Adı: Aşîkar Colemêrg
Adı Soyadı: Vedat Aksaç

Kod Adı: Rêzan Botan
Adı Soyadı: Emir Yusufi

Kod Adı: Karo Kabanê
Adı Soyadı: Ferdîn Huseyin

Kod Adı: Zanyar Pava
Adı Soyadı: Arman Heyderi