27 Eylül 2024 Cuma

Şahin Öner'i öldüren polis yine duruşmaya katılmadı

Diyarbakır'da 2013'te zırhlı araçla ezerek Şahin Öner'i öldüren sanık polis S.K.'nin yargılandığı dava görüldü. Sanık polis yine duruşmaya katılmadı, mahkeme bir kez daha olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

Diyarbakır Yenişehir'de, 10 Şubat 2013'te yapılan eyleme yönelik polis saldırısında 19 yaşındaki Şahin Öner'i zırhlı araçla ezerek öldüren polis S.K. hakkında "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle açılan davanın 8. duruşması görüldü. 

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık polis veraset kararı olmadığı halde yine gelmedi, avukatı ise mazeret bildirdi. Duruşmaya, Öner'in babası Mehmet Şirin Öner ve avukatı Abdullah Zeytun katıldı.

Mahkeme heyeti, önceki celse tanık polislerin hazır edilmesi için emniyete yazdığı müzekkereye, tanık polislerin hazır edilemeyeceği şeklinde cevap verildiğini belirtti. Tanık polisler hazır edilmediği için de önceki celse karar verilen olay yerinde keşif yapılması yönündeki ara kararın yerine getirilmediği belirtildi.

'SANIK DERHAL TUTUKLANMALI'
Öner ailesi avukatı Abdullah Zeytun, keşifle ilgili çekincelerinin olduğunu kaydederek, olay yerinde yapılacak keşife mahkeme heyetinin de katılmasını istedi. Dosyanın bir tarafik kazası dosyasına dönüştürülmek istendiğini kaydeden Zeytun,"Sanık ve tanık polisler kendilerini korumalı beyanlarda bulundular. Tanıkların mahkemede olmazsa SEGBİS ile dinlenmesini talep ediyoruz. Sanık ilk günden beri duruşmalara katılmıyor. Mahkemenin sanığı duruşmalardan vareste tutma kararı yok. Kendisine soru sorma hakkımız var. Kamu görevlisi olduğu rahatlığıyla duruşmalara katılmıyor. SEGBİS'le de olsa duruşmaya katılmasını talep ediyorum. İddia makamının esas hakkında verdiği mütalaada, görgü tanıkların beyanları, mevcut delil durumu, sanığın maktulü bilerek ve kasten öldürdüğünü gösteriyor. Bu nedenle sanığın derhal tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme, önceki duruşmada aldığı kararları yeniden aldı. Buna göre, 27 Şubat'ta sanık polis, tanık ve bilirkişinin katılımı ile olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi. 

Duruşma, 2 Nisan'a erteledi.