27 Eylül 2024 Cuma

'Sağlıkta kadın düşmanı politikaları kabul etmiyoruz'

SES Aksaray Şubesi Kadın Meclisi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün tek tip kıyafet dayatması ve cinsiyetçi söylemlerine ilişkin açıklama yaptı, "Kadın düşmanı politikalarınızı kabul etmiyoruz" dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi Kadın Meclisi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün 31 Aralık 2019 tarihinde yayınladığı kılık kıyafet genelgesine ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Şube binasında yapılan toplantıda konuşan SES Aksaray Şube Sekreteri Emine Atar, genelgede yer alan "edep, adap ve inanca uygun" ibaresinin sağlık çalışanlarını, özellikle de kadınları hedef aldığına dikkat çekti.

İfadelerin çalışma ortamındaki iş barışını bozacağını, cinsiyetçi tutumları artıracağını belirten Atar, sağlıkta tek standardın bilim olduğunu söyledi.

"Sağlıkta kadın düşmanı politikalarınızı kabul etmiyoruz" diyen Atar, uygulamanın Anayasa'nın 2. maddesinde yer alan "hukuk devleti" ilkesine aykırı olduğunun da altını çizdi. Atar, "657 sayılı devlet memurları Kanunu'nun 1982 de yürürlüğe giren kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin açık ve net olduğunu hatırlatırız" dedi.

Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi sağlıkta da var olacağına işaret eden Atar, cinsiyetçi politikaların her zaman karşısında olacaklarını kaydetti.