29 Eylül 2024 Pazar

Sağaltıcı'nın mesajı: Kopuşlar ve devrimler hep zor süreçlerde yaratılır

Rojava'da ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Şenol Sağaltıcı (Ferhat Erebo), bir 10 Eylül etkinliğinde yaptığı konuşmada, kopuşlar ve devrimlerin hep zor süreçlerde yaratılıp inşa edildiğini vurgulayarak, şunları söylüyor: "Partinin tarihine baktığımda bunu görüyorum. Hep zorlandıkça bir kopuşla sıçrama yaratır. Daha büyük şeyleri inşa eder. Bu bakımdan size kolay yıllar dilemeyeceğim."

Rojava'da 16 Eylül günü yoldaşı Ümit Tekin ile birlikte ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Şenol Sağaltıcı (Ferhat Erebo), mücadele deneyimleri ve devrimci mücadelenin kimi zor eşiklerinde sıçramalar örgütlemenin önemine dikkat çekti.

MLKP'nin Rojava devrimine katılan ilk grubunda yer alan Sağaltıcı, 2021 yılının Eylül ayında MLKP'nin 27. kuruluş yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, zorlanmalar, değişimler, kopuşların hep zor süreçlerde inşa edildiğine işeret ediyor.

ETHA'nın ulaştığı videoda Sağaltıcı, birlikte mücadele ettiği ve sonraki yıllarda şehit düşen yoldaşlarından öğrendikleri ve devrimin inşa süreçlerinden çıkardığı sonuçlar üzerinde duruyor.

'KOLEKTİVİZMİ DAHA GÜÇLÜ İNŞA ETMEK SORUMLULUĞUMUZ'
Konuşmasının başında kolektivizmin partili mücadeledeki önemine vurgu yapan Sağaltıcı, tek tek partililerin kendilerini daha fazla ortaya koyması gerektiğini vurguluyor ve şunları söylüyor: "Tek tek yoldaşlara söylediğim gibi, partiden beklentim bununla daha güçlü mücadele etmek. Kolektivizmi hayalimizde ve düşümüzde, programımızda ve tüzüğümüzde yazdığımız gibi inşa etmek için bize düşen sorumlulukları yerine getirmek."

'UMUDA, SEVİNCE, ACILARA, ÖZLEMLERE TANIK OLDUK'
Devrimin inşası ve savunulması görevlerinde ölümsüzleşen yoldaşlarını anan Sağaltıcı, konuşmasının devamında şunları dile getiriyor:
"Çok güzel yoldaşları tanıdım. Kimisiyle bire bir oturduk. Kimisiyle neredeyse hiç oturmadım. Yoldaşların dışında aileleri tanıdım. Halkımızı görmüş oldum. Gözlerindeki umudu, sevinci, acıları, özlemleri. Bire bir tanık olduk, paylaştık. Bu onura erişmiş oldum böylesi bir yerde. Birlikte savaştık, birlikte direndik, birlikte aç kaldık, birlikte hendeklerde yattık, kalktık. Sayarak bitiremeyeceğimiz birçok şey yaşadık. Şimdi bir tarafta bu güzellikler var. Bir tarafta da şuan tartıştığımız zor durumlar var. Devrimci iyimserlik bence tam da burada devreye girmeli. Dün bunları yapan bizdik. İsteyen bizdik. Ve bunu ileriye çeken bizdik. Dışarıda aradığımız zaman umutsuzluk, iradesizlik ve birçok şeyi başkasında görebiliyoruz. Ben bunu son dönemde çok tartıştım kendimle. Gerçekten bunu inşa eden bizdik. Birkaç kişi vardık burada. Birkaç kadro gelmiştik buraya. Bu savaşı birlikte yürüttük. Çünkü o umut, o hedef, o irade, o duygu bütünlüğü ve maneviyatı hep birlikte inşa ettik. Ama ne zaman ki koptuk , ne zamanki kendimize bakmaya, kendimizi önemsemeye başladık. Aynı karşılığı halkta ve birçok yerde gördük. Bizi zayıf düşüren buydu. Bunu tersine çevirmemiz gerekiyor."

Tartıştığı konulara ilişkin özeleştiri verdiğini dile getiren Sağaltıcı, "O yüzden yoldaşlardan isteklerimi başta saydım. Ben bunun özeleştirisini de vereyim tüm yoldaşlar huzurunda. Yarın herhangi bir alanda karşılaştığımızda yüzüme çok açıkça söyleyebilirler, eleştirebilirler eğer buna uygun hareket etmezsem. Sözümle, pratiğimle ve eylemimle" ifadelerini kullanıyor.

10 Eylül etkinliğindeki duygularını tarif eden Sağaltıcı, "Yeni yoldaşlarla burada tanışmak beni en çok etkileyen durumlardan biri. Bugün sayımız bayağı da artmış. Herkesi bir arada görmek, beni bayağı bir heyecanlandırdı. Başka bir duygu yakaladım. Bu etkinlikte emeği geçen bütün yoldaşlara teşekkürlerimi sunuyorum" diyor.

'PARTİ ZORLANDIKÇA BİR KOPUŞLA SIÇRAMA YARATIR'
Minbic'i özgürleştirme hamlesi esnasında yaralanan ve devrim gazisi olan Sağaltıcı, sonraki mücadele yıllarına ilişkin görüşlerini ise şu şekilde tarif ediyor: 
"Zorlanmalar, değişimler, kopuşlar, devrimler hep zor süreçlerde yaratılır, inşa edilir ya da oluşur. Ben kendi tarihimde ayrıntılandırmadım. Bazı şeylere girmedim ama hep sıçramalarım zorlandığım yerlerde oldu. Partinin tarihine baktığımda da hep bunu görüyorum. Hep zorlandıkça bir kopuşla sıçrama yaratır. Daha büyük şeyleri inşa eder. Bu bakımdan size kolay yıllar dilemeyeceğim. Tam tersi zorlandığınız yıllar dileyeceğim. Özellikle 28. kavga yılımıza girerken. Hepinizin zorlandığı yıl olması bakımından bütün dileğimle sözlerimi bitirirken başta şehit yoldaşları anıyorum. Dağda ve başka alanlarda mücadelesini sürdüren bütün yoldaşları selamlıyorum."