29 Eylül 2024 Pazar

Sağaltıcı ve Tekin Qamişlo'da anıldı

Rojavalı komünistler, hain bir pusuda katledilen Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin için Qamişlo'da anma düzenledi, mücadelelerini sürdürme mesajı verdi.

Türk devleti organizasyonuyla hain bir pusu kurularak katledilen MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı (Ferhat Erebo) ve Ümit Tekin (Metîn Dîcle) için Qamişlo'da anma düzenlendi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) tarafından Şehit Zîlan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen anmada "Komünist öncüler ölümsüzdür" yazılı pankart ve bayraklar asıldı.

'DÜŞMAN MESAJ VERMEK İSTEDİ' 
Saygı duruşuyla başlayan anmanın açılış konuşmasında, devrimin öncü kadrolarına yönelik saldırılara dikkat çekildi.

Türk devletinin halk içinde güvensizlik yaratmak istediği belirtilen konuşmada, Rojava devriminin sosyalizm çizgisinde zafere ulaştırılacağı belirtildi. Konuşmada "Şehitlerimizin ve halklarımızın bize sağladığı inanç, düşmanın yaratmak istediği güvensizlikten güçlü. Burada yarattığımız birlik onlardan güçlü" denildi.

Türk devletinin Kürt halkına karşı soykırım saldırısı gerçekleştirdiği belirtilen konuşmada, Mersin'de kadın gerillaların polisevine yönelik gerçekleştirdiği eylem hatırlatıldı, "Gücümüz şehit Sara ve Rûkenlerin düşmanın kalbinde gerçekleştirdiği eylemdedir. Cevabımızı ancak bu biçimiyle verebiliriz" diye vurgulandı.

'HEPİMİZ BİRER FERHAT VE METÎN OLMALIYIZ'
Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) adına konuşan Abdulhalim Osman, komünist öncüler Sağaltıcı ve Tekin'i andı. Şehadetlerinin yüreklerimizde büyük bir acı bıraktığı belirten Osman, "Her iki yoldaş da yaşamlarını devrime adamışlardı" dedi. Sosyalist, adil bir toplumun kurulması için mücadele yürüttüklerini ifade eden Osman, "Onların idealleri, mücadeleleri şimdi bizlerin omuzlarındadır. Hepimiz birer Ferhat ve Metîn olmalıyız" şeklinde konuştu.

'ONLARIN MÜCADELE AZMİYLE DÜŞMANIN KARŞISINDA DURACAĞIZ'
Anmada Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) adına konuşan Ekîn Îsyan da, faşist Türk devletinin Rojava devrimini yıkmaya çalıştığını söyledi. İradelerini kuşanarak her zaman düşmanın karşısında duracaklarını vurgulayan Ekîn Îsyan, komünist öncüler Sağaltıcı ve Tekin'i her zaman mücadelelerinde yaşatacaklarını ve onların mücadele azmiyle düşmanın karşısında duracaklarını söyledi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Qamişlo Örgütü adına söz alan Edla Hecî, Rojava devrim savunmasında binlerce şehit verildiğini belirtti. Şehitlerin mücadelesine sahip çıkma çağrısında bulunan Edla Hecî, "Rojava'da yaşayan bütün halklar olarak birliğimizi güçlendirmeliyiz. Halklar el ele verdiği zaman hiçbir güç onları yenemez" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sağaltıcı ve Tekin'in konuşmalarının da yer aldığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Anma Şehit Zîlan Müzik Grubu'nun seslendirdiği ezgilerle sona erdi.