29 Eylül 2024 Pazar

Sağaltıcı ve Tekin için taziye çadırı kuruldu

Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin için Hesekê'de kurulan taziye çadırını yüzlerce kişi ziyaret etti. Yapılan konuşmalarda "Düşman iyi bilsin, yoldaşların şehadetiyle daha da güçlendik. Son damla kanımıza kadar onların izinde olacağız" denildi.

MLKP'li komünist öncüler Şenol Sağaltıcı (Ferhat Erebo) ve Ümit Tekin (Metîn Dîcle) için Hesekê'de taziye çadırı açıldı. Dijwar Şehitliği'nde düzenlenen cenaze töreni sonrasında yüzlerce kişi, "Şehit Namirin" sloganları ile kent içinde kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Çadırda Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Mihyeddin Hesen, Sağaltıcı ve Tekin'in ailelerine ve yoldaşlarına başsağlığı diledi. Hesen, "İki yoldaş da çok değerliydi, böyle arkadaşlar asla unutulmazlar. Her ikisinin de emekleri çoktu. Gerçekten ağır bir yük arkadaşlarının omuzlarındadır. Halkların özgürlüğü için gündüz ile gecelerini bir ettiler. Düşman iyi bilsin ki MLKP'liler şehit edilerek bitmezler, bir adım geri atmazlar. 29 yıldır bu parti şehitler partisidir" şeklinde konuştu.

Şehitlerin hayalleri ve amaçlarının bugün Rojava devriminde gerçekleştiğini kaydeden Hesen şunları vurguladı: "Düşman iyi bilsin ki bir kişi şehit düşüyor onlarcası yerini alıyor, bayrağını yükseltiyor. Şehit Aileleri Meclisi olarak sözümüzü yineliyoruz, yollarının takipçisi olacağız. Şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğiz."

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Hesekê Meclisi adına konuşan Cemil Sidwo, Tekin ve Sağaltıcı'ya yönelik saldırının devrim topraklarında yaşanan ilk saldırı olmadığını hatırlattı. Sidwo şunları vurguladı: "Faşist Türk devletinin tarihi her zaman kirli bir geçmiştir. İki yoldaşımız da, bir adım bile geri atmadılar. Evet Metin ve Ferhat yoldaşlar aramızdan ayrıldı, fakat binlerce Metin ve Ferhat yetişecek. Kanlarını asla yerde bırakmayacağız, hedeflerini gerçekleştireceğiz. Düşman iyi bilsin ki yoldaşların şehadetiyle daha da güçlendik. Yüreklerimiz güçlendi. Son damla kanımıza kadar onların izinde olacağız."

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) adına konuşan Ezher Ehmed de şehitlerin yolunun devamcısı olacaklarını kaydetti. Ehmed, "Onların hayallerini bu toplumda gerçekleştireceğiz" dedi.

Taziye'de TKŞ'nin Qamişlo, Dirbesiyê ve Kobanê meclisleri adına da konuşmalar yapıldı, "Bizde Kürt halkı olarak, TKŞ olarak intikamlarını alacağımızın sözünü veriyoruz. Elinde yoldaşlarımızın kanı olanlara karşı mücadelemizi büyütecek, zafere ulaştıracağız" denildi.

Taziye çadırına devrim kurumları çalışanlarının yanı sıra çok sayıda kişi ziyarette bulundu.