29 Eylül 2024 Pazar

Sağaltıcı ve Tekin görkemli bir törenle uğurlandı

Rojava'da ölümsüzleşen komünist öncüler Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin için Hesekê'de tören düzenlendi. Merasimde, devrim düşmanlarından hesap sorma vurgusu yapılırken, "kanımızın son damlasına kadar onların direnişini devam ettireceğiz" denildi.

Rojava'da ölümsüzleşen komünist öncüler Şenol Sağaltıcı (Ferhat Erebo) ve Ümit Tekin (Metîn Dîcle) Heseke'de bulunan Dijwar Şehitliği'nde gerçekleştirilen görkemli bir törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Tören öncesinde cenazeler morgdan sloganlar eşliğinde çıkarıldı, ardından araç konvoyuyla şehitliğe götürüldü. Şehitlik girişinde bekleyen kitle, konvoyu "Şehid namirin" sloganlarıyla karşıladı.

Saygı duruşu ve askeri tören ile başlayan uğurlamaya QSD, YPG/YPJ, MLKP, Alişer Deniz Tugayı, DKP/BÖG, DKP/Birlik, TKEP/Leninist, MKP, TKP/ML TİKKO savaşçılarının yanı sıra Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinden yüzlerce TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyesi katıldı. Özerk Yönetim, Gaziler Federasyonu ve çok sayıda devrim kurumundan temsilciler de merasimde hazır bulundu.

Törende ilk sözü alan Ezizê Hisên, Şehit Aileleri Meclisi adına her iki şehidin ailesine başsağlığı diledi. Ezizê Hisên, "İhanetçileri lanetliyoruz. Söz veriyoruz, kanımızın son damlasına kadar onların direnişini devam ettireceğiz. Şehitler mücadelemizin önderleridir" şeklinde konuştu.

'İRADENİZ, DEVRİM DÜŞMANLARINDAN HESAP SORMA SÖZÜMÜZDÜR'
Törende konuşan Beritan Asya, iki şehidin ailelerine başsağlığı diledi. Asya, "Şehit Metîn ve Şehit Ferhat şahsında söz veriyoruz, bu topraklarda ihaneti yok edeceğiz. Binlerce şehidimizin ruhuyla hainlerden hesap soracağız" diye konuştu.

Şenol Sağaltıcı'nın devrim gazisi olduğunu hatırlatan Asya şunları söyledi: "2012 yılından beri 10 yılını devrime feda eden Ferhat Erebo'nın yoldaşları olarak onu uğurluyoruz. Ferhat yoldaş, Arap halkının çocuğuydu. Bu devrim için canını feda etti. 20 yılını partisine, devrime adadı. Yoldaşları olarak bir kez daha onun karşısında sözümüzü yineliyoruz" diye konuştu.

Ümit Tekin'in 33 Suruç şehidinin takipçisi olduğunu dile getiren Asya, "Bugün bütün şehirlerden Kürt, Arap halklarımız, bütün bileşenler onların bayraklarını kaldırıyor. Metin yoldaş, 33 Suruç şehidinin ardından ruhunu bu devrime feda etti. Mardin Kızıltepe'dendi. Kürt halkının çocuğu olarak emperyalistlerin koyduğu sınırı mücadelesiyle yıktı" ifadelerini kullandı.

İki şehide bir kez daha söz verdiklerini dile getiren Asya şöyle devam etti: "Ey gülüşleriyle dünyayı güzelleştiren, inançlarıyla devrimin iradesini güçlendiren yoldaşlar, sizlere söz olsun. Devrim topraklarının savunulması ve inşası için, kızıl bayrağın kaldırılması ve komünizm fikri için ruhlarını feda ettiler. Bir kez daha söz veriyoruz. Emeğiniz intikam sözümüzdür. İradeniz, devrim düşmanlarından hesap sorma sözümüzdü . Nasıl ki siz son damla kanınıza kadar bu devrimi savundunuz. Devrimin komutanı Baran Serhad'ın öğrencileri, Alişer Dersim'in, Berçem'in, Raperin'in ve Destan'ın yoldaşları olarak sizin yolunuzun takipçisi olacağız. Bir kez daha bütün şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehit Namirin. Ya zafer, ya zafer."

'ONLARIN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Cizire Askeri Meclisi adına konuşan Ramazan Hesekê, "Ferhat ve Metîn yoldaşların ailelerine başsağlığı diliyoruz" dedi. Devrimin askeri güçleri olarak sözlerini yinelediklerini belirten Ramazan Hesekê, "Onların çizgilerini bırakmayacağız ve onların mücadelesini sürdüreceğiz" dedi. İşgalci Türk devletinin Rojava ve Kürdistan dağlarına saldırılarını sürdürdüğünü hatırlatan Ramazan Hesekê, saldırıların şehitlerin fedai duruşuyla boşa çıktığını dile getirdi. Ramazan Hesekê, Türk devletiyle işbirliği yapanları lanetlediklerini belirtti, sözlerini "şehit namirin" diye bitirdi.

'CANINDAN BİR PARÇAYI BU TOPRAĞA ARMAĞAN ETTİ'
Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu adına konuşan Laleş Ezidi, şehitleri andı ve şunları söyledi: "Bazı arkadaşlar var ki, iki kez üç kez şehit düştüler. Ferhat yoldaş gaziydi. Rojava devriminde yaralandı ve canından bir parçayı bu toprağa armağan etti. Ferhat ve Metin yoldaşlar şahsında şehitlere sözümüzü yeniliyoruz. Şehit Namirin"

Daha sonra iki şehidin şehadet belgeleri okundu, aileleri adına Rojavalı iki aileye teslim edildi.

ŞEHİTLERE SÖZ VERİLDİ
Konuşmaların ardından cenazeler, tekrar omuzlara alındı, "Disa disa serhildan MLKP Kürdistan", "Şehid namirin" ve "Kanımızla canımızla seninleyiz ey şehit" sloganları eşliğinde taşındı. Cenazeler son yolculuklarına uğurlanırken, Rojavalı komünistler yan yana hazırlanan iki mezarın başında devrim andı içti. Mezar başında şehitlerin intikamının alınacağı sözünü verildi.