29 Eylül 2024 Pazar

'Sabri Kaya'nın katili iktidardır'

Sabri Kaya'nın mezarını ve ailesini ziyaret eden HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, "Kaya'nın katili, vicdandan ve insanlıktan arınmış iktidarın kendisidir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Adana ve Osmaniye il-ilçe yöneticiler ile Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) yöneticileri, 20 Mayıs'ta tahliye edildiği gün yaşamını yitiren Sabri Kaya'nın mezarını ve ailesini ziyaret etti.

Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde ağır hasta tutuklu Sabri Kaya, 20 Mayıs'ta hakkında verilen tahliye kararının ardından yaşamını yitirmişti. Adana ATK morgundaki otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından 23 Mayıs'ta cenazesi alınan Kaya, Ceyhan'da Asri Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

SUÇ DUYURUSU
AYKAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Mirza Kökli, Kaya'nın devletin ihmalkarlığı sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kaya ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, çıkarılan İnfaz Yasası'nın bir "Çakıcı affı" olduğuna değinerek, koronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen durumları ağır olan hasta tutukluların tahliye edilmediğini dile getirdi. Ağır hasta tutuklu Kaya'nın gerekli olan tedavisi yapılmadığı için yaşamını yitirdiğini ifade eden Hatimoğulları, Kaya'nın ölümünde ihmali olan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı. Hatimoğulları, "Sabri Kaya'nın katili bu iktidarın kendisidir. Kaya'nın katili vicdandan ve insanlıktan arınmış bu iktidarın kendisidir" dedi.

HDP'liler mezar ziyareti ardından Kaya'nın ailesini ziyaret edip, başsağlığı diledi.