27 Eylül 2024 Cuma

Şêxmeqsûd Genel Meclisi: Saldırıyı MİT gerçekleştirdi

24 Şubat'ta Şêxmeqsûd mahallesinde gerçekleşen bombalı araç saldırısına ilişkin Mahalle Genel Meclisi açıklama yaptı. Açıklamada, Ekonomi Komitesi üyesi Hemze Kobanê'nin hayatını kaybettiği belirtildi.

Halep'in Şêxmeqsûd mahallesinde 24 Şubat'ta yaşanan patlamaya ilişkin Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Genel Meclisi açıklama yaptı. Açıklamada Ekonomi Komitesi üyesi Hemze Kobanê'nin şehit düştüğü belirtildi.

Patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, saldırının MİT tarafından yapıldığı kaydedildi.

Maraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin ailelerini başsağlığı dilenen açıklamada Mahalle Genel Meclisleri ve Ekonomi Komitesinin depremin ilk anından itibaren harekete geçtiği hatırlatıldı.

Hemze Kobanê'nin hedef alınarak katledildiği vurgulanan açıklamada, "Faşist Türk devletinin bu moral bozucu, insanlıktan çıkaran suçunu kınıyoruz. Bu suç, Şêxmeqsûd ve Eşrefiye sakinlerine karşı, depremin zor koşullarında ve Hemze Kobanê şahsında işlendi" denildi.

Saldırıda biri ağır 3 kişinin yaralandığı kaydedilen açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: "Bizler Şêxmeqsûd ve Eşrefiye Mahalleleri Genel Meclisi olarak Şehit Hemze'ye onun çizgisini takip edeceğimize ve sorumluluk alacağımıza söz veriyoruz."