27 Eylül 2024 Cuma

Rusya heyeti gitti, ABD heyeti geliyor

Türkiye'nin İdlib konusunda Rusya ile yaptığı görüşmelerde şimdiye kadar çözüm çıkmadı, şimdi de ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Ankara'ya geliyor.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, beraberindeki heyetle birlikte Türkiye ve Almanya'yı ziyaret etme kararı aldı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Özel Temsilci, Jeffrey'nin beraberindeki heyetle bugün Türkiye'ye hareket edeceği bildirildi.

Jeffrey'nin 13 Şubat'ta Almanya'nın Münih kentinde düzenlenecek Münih Güvenlik Zirvesi'ne katılacağı kaydedilen açıklamada, "Büyükelçi Jeffrey, Suriye'de istikrarı ve güvenliği teşvik ve IŞİD'ın kalıcı yenilgisini sağlama çabalarımızı tartışmak üzere meslektaşlarıyla ve üst düzey yetkililerle ikili görüşmelerde bulunacak" ifadelerine yer verildi.

Görüşmelerde, Suriye ve özellikle de İdlib'deki gelişmelerin ele alınacağı kaydedildi. Jeffrey'in çantasında, 2254 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararının uygulanmasına ilişkin süreç olduğu belirtiliyor.

İdlib'te, TSK noktalarının hedef alınması ardından Rusya Dışişleri Başkan Yardımcısı Sergey Versinin başkanlığındaki bir heyet de dün Ankara'ya gelmiş ve Soçi Mutabakatı çerçevesinde görüşmeler yapmıştı. Rusya heyet bugün Ankara'dan ayrıldı.