27 Eylül 2024 Cuma

RTÜK'ten Fox TV, Halk TV ve Tele1'e ceza

RTÜK, Maraş merkezli depremler sonrası eleştirel yayın yapan Halk TV, Fox Tv ve Tele1'e ceza yağdırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugünkü toplantısında Maraş merkezli depremler sonrası yapılan televizyon yayınlarına ilişkin çok sayıda karar alarak, Fox TV, Halk TV ve Tele1'e ceza yağdırdı.

Halk TV'nin "Büyük Felaket Özel Yayın" programının "Yayın hizmetleri, Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz" hükmünü ihlal ettiğini öne süren RTÜK, Halk TV'ye 5 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası verilmesine karar verdi.

Halk TV'ye ayrıca bölgede "sistematik yağmacılık ve hırsızlık yapıldığı iddiaları" nedeniyle bir kez daha üst sınırdan para cezası verildi.

Tele1'in "18 Dakika" programında "yayıncılık ilkelerinin ihlal edildiği" gerekçesiyle kanal hakkında 5 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası verildi. Tele1'in "Forum" programında ise "teyit edilmemiş kulaktan dolma bilginin gerçekmiş gibi anlatılması" iddiasıyla ayrıca üst sınırdan idari para cezası verildi.

Fox TV'de yayınlanan "Orta Sayfa" programında moderatörün AFAD'ın yardımları engellediğine yönelik sözleri nedeniyle kanala üst sınırdan idari para cezası verildi.