29 Eylül 2024 Pazar

Rojavalı Komünistler: Hepimiz birer Ferhat ve Metîn olacağız

Rojavalı komünistler, hain bir pusuda katledilen komünist öncüler Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin'i andı. Faşist şeflik rejiminin işgale karşı mücadele iradesini kırmak için komünistleri hedef aldığını belirten komünistler, "Birer Metin ve Ferhat gitti, ama binlerce Metin ve Ferhat yetişiyor" dedi.

Rojavalı komünistler, 16 Eylül günü Türk devletinin tetikçileri tarafından hain bir pusuda katledilen MLKP'li komünist öncüler Şenol Sağaltıcı (Ferhat Erebo) ve Ümit Tekin'i (Metîn Dîcle) andı.

TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyesi komünistler, Türk devletinin işgale karşı mücadele iradesini kırmak ve devrimi zayıflatmak istediğine dikkat çekti. Rojavalı komünistler, devrimi savunmak ve büyütmek için Sağaltıcı ve Tekin'in mücadelesini sürdüreceklerini kaydetti.

'YOLDAŞLARIMIZ BİZE MESAJ VERDİ'
Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) üyesi Semîr Elî, iki komünist öncüyü hedef alan saldırıyı kınadı. Türk devleti ve ajanlarının kirli saldırılar gerçekleştirdiğini belirten Elî, "Haince gerçekleşen saldırılar bir güç anlamına gelmez" dedi. Elî, faşist Türk devletinin "sınır güvenliği" altında gerçekleştirdiği saldırıların yalandan ibaret olduğunu kaydetti. " Türk devleti gücümüzü görünce irademizi kırmak istedi" diye konuşan Elî, "Fakat bu saldırılarla bizim irademiz kırılamaz. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Şehit düşen iki komünisti anan Elî, yollarının takipçisi olacaklarını belirtti, "Yoldaşlarımız bize zafer mesajı verdi" dedi.

'KOMÜNİZM ÖLÜMDEN GÜÇLÜDÜR'
TKŞ üyesi Hesen Zengî de, ölümsüzleşen komünistlerin devrimin öncüleri arasında yer aldığını vurguladı. Faşist Türk devletinin ajanları eliyle iki yoldaşlarının katledildiği belirten Zengî, "Komünizm ölümden güçlüdür, komünizm darağaçlarından da güçlüdür" yorumunda bulundu. Zengî şöyle devam etti: "Biz inancımızı Marksizm ve Leninizm'den alıyoruz. İrademizi kıramazlar."

Devrim için yaşamını feda edenleri anan Zengî, "İki yoldaşımız Rojava devriminin komünist öncülerindendi. Kirli eller tarafından şehit düşürüldüler. Ülkesini korumak için canlarını feda eden kahramanlara selam olsun" diye belirtti. Dünya genelinde mücadele eden ezilen halkları selamladıklarını belirten Zengî, şehitlerin yolunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.

'EL ELE VERİP SON DAMLA KANIMIZA KADAR DİRENECEĞİZ'
Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) üyesi Îman Yusif, genç kadınlara Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Rojava devrimini koruma çağrısı yaptı. İşgale karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Îman Yusif, "Bir olup, el ele verip son damla kanımıza kadar direneceğiz. Hepimiz birer Ferhat ve Metin olacağız" dedi.

'YOLDAŞLARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ'
TKŞ üyesi Botan Cizîre de Sağaltıcı ve Tekin'i andı, "Faşist Türk devletinin bu saldırısını kınıyoruz" dedi. Rojavalı komünistlere bu tür saldırılar ile geri adım attırılamayacağına işaret eden Botan Cizîre, "Komünist Devrimci Hareket olarak son damla kanımıza kadar savaşacağız. Yoldaşlarımızı unutmayacağız. Biz komünist devrimciler olarak bu devrimin birer parçası olan her iki yoldaşımızı unutmayacağız" dedi.

'BİNLERCE METİN VE FERHAT YETİŞİYOR'
Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) adına konuşan Ekîn Îsyan da, Sağaltıcı ve Tekin'in Rojava devrimini büyütmek ve savunmak için parti çizgisinde yürüdüklerini kaydetti. Ekîn Îsyan, iki şehidin komünist ve özgür bir yaşam kurabilmek için her zaman emek verdiklerini vurguladı.

Faşist Türk devletinin işgale karşı mücadele iradesini kırmak için komünistleri hedef aldığını belirten Ekîn Îsyan, "Onlar bilmiyorlar ki, birer Metin ve Ferhat gitti, ama binlerce Metin ve Ferhat yetişiyor. Devrimci Komünist Gençler olarak sözümüzü yineliyoruz. Son mermimize ve son damla kanımıza kadar savaşacağız" şeklinde konuştu.

'ONLAR ASLA ÖLMEYECEK'
CKŞ üyesi Çiya Destan da, faşist Türk devletinin tetikçileri eliyle gerçekleştirilen saldırıyı lanetlediklerini kaydetti. Şehit düşen iki yoldaşlarının hesaplarını ağır biçimde soracaklarını ifade eden Destan, "Bütün gençlere çağrımızdır, gelin devrim saflarına katılın" dedi.

Kanlarının son damlasına kadar savaşmaya söz verdiklerini kaydeden Destan, "Metîn ve Ferhat yoldaşlar kalbimizde yaşıyorlar, asla ölmeyecekler" dedi.