29 Eylül 2024 Pazar

Rojavalı komünistler: Ferhat ve Metîn yoldaşların yeri boş kalmayacak

Rojavalı komünistler, katledilen öncüler Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin'i andı, anılarına bağlı kalarak devrimi sonuna kadar ilerleteceklerinin sözünü verdi. Anmada, "Şehitlerimizin yerini boş bırakmayacağız. Söz veriyoruz, onların açtığı yolu bırakmayacağız ve intikamlarını alacağız" denildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), 16 Eylül'de faşist Türk devletinin organizasyonuyla hain bir pusuda katledilen komünist öncüler Şenol Sağaltıcı (Ferhat Erebo) ve Ümit Tekin'i (Metîn Dîcle) andı.

TKŞ binasında düzenlenen anmada salona şehitlerin resimlerinin yanı sıra "Komünist öncüler ölümsüzdür" yazılı pankart asıldı. Onlarca kişinin katıldığı anma saygı duruşu ile başladı. Şehitler için düzenlenen uğurlama töreninden görüntülerin yer aldığı sinevizyonun izlendiği anmada, MLKP Kürdistan'ın yaptığı açıklama okundu.

Anmanın açılış konuşmasında; Türk devletinin Rojava devrimini boğmak ve Kürt halkının mücadeleyle elde ettiği kazanımları yok etmek için yürüttüğü kirli savaş yöntemleri üzerinde duruldu ve şöyle denildi: "Bu sadece göğüs göğüse süren bir savaş değil. Ve üstelik sadece tek cephede yürütülmüyor. Ahlaksız,
vahşi ve kirli bir düşmanla karşı karşıyayız. Her türlü kirli yöntemin uygulandığı kuralsız bir savaş bu. Bedel ödemekse bedel, fedailikse fedailik, şehadetse şehadet, savaş gerçekliği karşısında kararlı ve cesur duruyoruz ama düşmanın alçaklığı karşısında hazırlıksız yakalanıyoruz."

Sağaltıcı ve Tekin'in özgür bir yaşam için yaşamlarını feda ettikleri dile getirilen konuşmada, "Mücadelemiz özgürlük, eşitlik ve adalet bayrağının zaferi içindir. Ferhat ve Metîn yoldaşların amaçları bunlardı, bunun için mücadele ediyorlardı. Arap ve Kürt halklarının eşitliği ve tüm ezilen halklar için savaşıyorlardı. Düşman halkımızın iradesini kıramıyor, o nedenle halkın öncülerine saldırıyor. Bu tür saldırılarla halk ile öncülerinin bağlarını koparmak istiyorlar" denildi.

'KOMÜNİST HAREKETİ DURDURAMAYACAKLAR'
Türk devletinin saldırıları sonucu çok sayıda öncü devrim kadrosunun katledildiği hatırlatılan konuşmada, "Komutanlarımız, yöneticilerimiz, öncülerimiz şehit düşüyor. Yerleri boş kalıyor mu? Hayır, bir diğer yoldaş öne çıkıyor ve yerlerini dolduruyor. Buradan halkımıza çağrı yapıyoruz, şehitler sizin
şehitlerinizdir, sizler de şehitlerinizin yerini doldurun. Bugüne kadar şehit düşenlerin yeri hiç boş kalmadı, bundan sonra da boş bırakılmayacağına inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Türk devletinin ajanlaştırma politikalarına karşı uyanık olunması gerektiği vurgulanan konuşma şöyle devam etti: "Düşman sadece cephede durmuyor. Düşmanın en tehlikelisi içimizde olandır. Çünkü onu tanımıyoruz, üstelik dost biliyoruz, bizleri arkamızdan vuruyor. Bunlara karşı dikkatli olalım."

Sömürgeci faşist Türk devletinin komünizmi kendisi için son derece tehlikeli gördüğü belirtilen konuşmada son olarak şunlar belirtildi: "Bundan dolayı her yerde komünist harekete saldırıyorlar. Bir kere daha ilan ediyoruz, komünist hareketi durduramazsınız. Biz gücümüzü halkımızdan, şehitlerimizin mücadelesinden alıyoruz. Haklıyız ve güçlüyüz. Mutlaka kazanacağız."

'YERLERİNE YÜZLERCE METİN, YÜZLERCE FERHAT GELECEK'
Anmada Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) adına söz alan Xanim İbrahim, Sağaltıcı ve Tekin'in devrimin iki komünist öncüsü olduğunun altını çizdi ve şunları dile getirdi: "Onlar sınırları aştılar ve Rojava'ya geldiler, devrime katıldılar. Her alanda emek verdiler. Onları unutmamalıyız, yerlerini doldurmalıyız. Eğer bir Metîn şehit düştüyse yüzlerce Metîn yerini dolduracak. Eğer bir Ferhat şehit düştüyse, yüzlerce Ferhat yerine gelecek. Düşman şunu bilsin ki, şehitlerimizin yerini boş bırakmayacağız. Yoldaşlarımızın takipçisi olacağız ve onları asla unutmayacağız."

Ümit Tekin ile yaptığı bir konuşmayı hatırlatan Xanim İbrahim konuşmasını şöyle tamamladı: "Metîn yoldaş diyordu ki, halkımız öncüsünü sarsın, onlara sahip çıksın. Öncülerimiz kanatlarımızdır. Eğer kanatlarımız kırılırsa biz halk olarak uçamayız. Yoldaşlar, uyanık olalım, düşman kirli ve zalimdir. Öncülerimizi kalbimizde saklayalım. Düşman onlara ulaşamasın."

'SÖZ VERİYORUZ, AÇTIKLARI YOLU BIRAKMAYACAĞIZ'
Anmada TKŞ adına söz alan Mirza Berxo da şehit düşen iki komünist öncü Sağaltıcı ve Tekin'i andı, "Biz gücümüzü, kuvvetimizi, fikrimizi Metîn ve Ferhat yoldaşlardan aldık. Onlar bizim öncülerimizdi. Hedefleri sosyalizmi inşa etmek, sınıfsız, cins ayrımsız, adil bir yaşamı inşa etmekti. Biz Rojavalı komünistler olarak, Heval Ferhat ve Heval Metîn'e söz veriyoruz. Yoldaşlarımızın açtığı yolu, çizgilerini bırakmayacağız ve intikamlarını alacağız" dedi.

Kobanê başta olmak üzere Rojava kentlerine yönelik işgal saldırılarını hatırlatan Berxo şunları dile getirdi: "Gördünüz Kobanê kaç kere bombalandı, kaç kere suikastler yapıldı. Burada bir öncüyü şehit ederlerse, binlerce çocuğumuz Ferhat olur, Metîn olur."

Anma "Kahrolsun ihanet", "Şehid namirin" ve "Yaşasın Rojava devrimimiz" sloganları atılarak sona erdi.