27 Eylül 2024 Cuma

Rojava kentlerinde olası yeni depremlere karşı önlemler arttırılıyor

Maraş merkezli depremden Suriye ve Kuzey ve Doğu Suriye kentleri de etkilendi. Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde büyük hasar oluşmamasına rağmen Özerk Yönetim olası yeni depremlere karşı önleyici tedbirler almaya devam ediyor.

Maraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde Kuzey ve Doğu Suriye kentleri de etkilendi. Cizre ve Fırat bölgelerinde Özerk Yönetim, Heyva Sor a Kurd, belediye gibi kurumlar tarafından açılan çadırlar halkın ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor.

QSD'nin "depremden zarar görenler için her türlü yardıma hazırız" açıklamasından sonra Minbic Askeri Meclisi çadırlarda kalan ailelere yakıt ve yemek yardımlarında bulundu.

ANHA'ya bilgi veren Şehit Dêrsim Tugayı Komutanı Burkan El Qibê, olağanüstü durumlara karşı hazırlıklı olduklarını, halkın yakıt ve yemek ihtiyaçlarını giderdiklerini kaydetti. 

ÖZERK YÖNETİM OLAĞANÜSTÜ DURUMLARA İLİŞKİN HALKA YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi olası bir depreme karşı gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. Özerk Yönetim, çok katlı binalarda yaşayanlar için 6 sığınma çadırı kurdu. Acil durumlar için Heyva Sor a Kurd, Özerk Yönetim kurumları ve sivil kurum üyelerinden bir komite oluşturuldu.

Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şahîn ANHA'ya yaptığı değerlendirmede, "İki gündür deprem nedeniyle olağanüstü durumlara ilişkin hazırlıklar yapıldığını” belirtti. Fırat Bölgesi'nde acil durum komitelerinin kurulduğunu bölgedeki tüm kurumların komiteye katıldığını ifade etti. Kobanê kentinde depremin ikinci günüden itibaren oluşturulan komitelerce 6 çadır açıldığını kaydetti.

Fırat Bölgesi Çevre ve Bölge Yönetim Komitesi Eşbaşkanı ve Kobanê Olağanüstü Komitesi Üyesi Fewaz Ehmed ise, ANHA'ya yaptığı değerlendirmede, olası yeni depremlere karşı her mahallede çadır açmayı hedeflediklerini söyledi. Açılan çadırlarda halkın yemek ihtiyaçlarını da karşılayacaklarını belirtti. Fewaz Ehmed, olağanüstü koşullarda halk için her türlü imkanın devreye konduğunu kaydetti.