27 Eylül 2024 Cuma

Roboskili Encü'ye 5 yıl hapis

Roboski'de kardeşi ve çok sayıda yakını katledilen Veli Encü ile Kumçatı Belediye eski Eşbaşkanı Mehmet Demir'in de aralarında olduğu 4 kişiye toplam 25 yıl hapis cezası verildi.

Roboski'de TSK'nın savaş uçaklarının gerçekleştirdiği bombardımanda 34 kişinin yaşamını yitirdiği katliamda kardeşi Serhat ile çok sayıda yakınını katleden Veli Encu'nünde de aralarında olduğu 4 kişini yargılandığı davada karar çıktı. 

Encü ile birlikte Kumçatı Belediyesi'nin eski Eşbaşkanı Mehmet Demir, Salih Kerçin, Mazlum Güzel ve Şehmus Kerçin'in tutuklu yargılandığı dava Şırnak 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya salonuna avukatlar ile tutuklu olanların 3'er yakını dışında kimse alınmadı. 

Savunma yapan Veli Encü, savcının verdiği mütalaaya itiraz etti, olayda asıl olarak kendilerinin mağdur olduğunu belirterek, beraat talebinde bulundu.

Kumçatı Belediye eski Eşbaşkanı Mehmet Demir ve Mazlum Güzel ile Şeyhmus Kerçin de beraat talebinde bulundu.

Savunma yapan avukatlar, savcının sadece aleyhe olan delilleri toplamakla yetindiğini belirterek, tanık ifadelerinin dahi usule uygun olmadığını söyledi. Avukatlar, tanık beyanlarının kabul edilmemesini istedi, müvekkillerinin tahliye ve beraatlerini talep etti. 

4 KİŞİYE TOPLAM 25 YIL HAPİS CEZASI
Mahkeme heyeti, Salih Kerçin hakkında beraat kararı verdi.

Kumçatı Belediye eski başkanı Mehmet Demir ve Mazlum Güzel'e "örgüt üyeliği" iddiasıyla 7 yıl 6 ay, Veli Encü ve Şehmuz Kerçin'e ise "örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" iddiasıyla 5'er yıl hapis cezası verildi. 

Mehkeme heyeti, 4 kişinin tutukluluk halinin de devam etmesine karar verdi.