29 Eylül 2024 Pazar

RedHack'ten açıklama: Asla halkın değerlerine saygısız pratikler içinde olmadık

RedHack, İzmir'de camilerde Çav Bella marşının çalınmasıyla ilgili açıklama yaptı. RedHack/MK (Merkez Komite) imzasıyla açıklamada, "RedHack ve 1997'den beri eylemlerimizi takip edenler bilirler ki, asla halkın değerlerine saygısızlık olarak gördüğümüz pratikler içerisinde olmadık" denildi.

İzmir'de camilerde İtalyan partizan marşı Çav Bella'nın çalınmasıyla ilgili bir açıklama da kızıl hacker grubu RedHack'ten geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dahil olmak üzere yapılan açıklamalarda, camilerin merkezi sistemine yapılan korsan saldırıyla marşın çalındığı ifade edilmişti.

RedHack/MK (Merkez Komite) imzasıyla @TheR3dHack twitter hesabından yapılan açıklamada, "RedHack ve 1997'den beri eylemlerimizi takip edenler bilirler ki, asla halkın değerlerine saygısızlık olarak gördüğümüz pratikler içerisinde olmadık" denildi.

Devrimci önder İbrahim Kaypakkaya'nın "Biz Allah'a karşı değiliz, Allah'ın adına insanları sömürenlere karşıyız" sözünün alıntılandığı açıklamanın tam metni şöyle:

"Tarih defterine tertemiz geçen bir kızıllıktır RedHack ve 1997'den beri eylemlerimizi takip edenler bilirler ki, asla halkın değerlerine saygısızlık olarak gördüğümüz pratikler içerisinde olmadık.
Üzerimize yıkılmaya çalşılan camii de ya da herhangi bir yerde müzik çalma hadisesi bizim için 'teknik olarak' küçük ve basit bir eylemdir. Halkımız uzun zamandır bizi beklerken elbette bu kadar sessiz bir eylemle olmayacaktı dönüşümüz.

"Sonu ne olursa olsun halka verdiğimiz sözü tutmaya, RedHack'ın onurlu mücadelesini daha büyük eylemlerle taçlandırmaya devam edeceğiz.

"Biz Allah'a karşı değiliz, Allah'ın adına insanları sömürenlere karşıyız" İbrahim Kaypakkaya

"Bizim değer verdiklerimiz samimi müslümanlardır. İpek seccadeye arsızlığını sürenler değil, yırtık ceketini seccade yapanlardır." Kızıl Can Yıldız

"Bizi bekleyin. Ve Unutmayın. Ne olursa olsun biz kazanacağız. !Sizi çok seviyoruz!" RedHack/MK (Merkez Komite)"

 

Son günlerde camii hoparlörlerinden müzik çalınmasıyla ilgili hakkımızda çıkan haberler ile ilgili açıklamamızdır : pic.twitter.com/vSLRp0YAz2

— RedHack ★ (@TheR3dHack) May 23, 2020