27 Eylül 2024 Cuma

'Rakka Şehitleri İntikam Hamlesi'nde 68 DAİŞ çetesi yakalandı

QSD Basın İrtibat Merkezi, "Rakka Şehitleri İntikam Hamlesi"ne ilişkin bilgi verdi. Açıklamada, DAİŞ'in 'Rakka Vilayeti Valisi'yle birlikte 68 çetenin yakalandığı duyuruldu. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi (BİM), Rakka'da faşist DAİŞ çetesine yönelik dün başlattığı "Rakka Şehitleri İntikam Hamlesi"ne ilişkin açıklama yaptı. Hamlenin ilk birkaç saati içinde halkın arasına saklanan 68 DAİŞ'linin yakalandığını duyuran QSD BİM, yakalananlar arasında 'Xalid bîn El Welîd Tugayı' ile irtibatı sağlayan ve yöneten bir çete liderinin de olduğunu açıkladı.

Çete liderinin, aynı zamanda 26 Aralık'ta Rakka Diri Mahallesi'nde İç Güvenlik Güçleri merkezine yapılan saldırının sorumlusu olduğu da açıklandı.

YAKALANAN ÇETELER SUÇLARINI İTİRAF ETTİ
Etaallah El Misa adlı DAİŞ liderinin sorgusunda, halktan zorla para topladığını, hücreleri yönettiğini itiraf etti.

Bölgedeki aşiret ileri gelenleri ve halk öncülerinin de destek verdiği "Rakka Şehitleri İntikam Hamlesi"nin ikinci gününde Rakka'nın doğusundaki Kerame ve batısındaki Mensûra beldelerinin yanı sıra Sirîn ve Curniyê beldelerinde de aramaların başlatıldığı kaydedildi.

QSD açıklamasında, operasyon güçlerinin 3 bölgede başlattığı aramaların ilk turunda 8 çetenin yakalandığı, çıkan çatışmada 2 çetenin QSD'nin kontrolü dışındaki bölgelere kaçtığı bilgisi paylaşıldı.