27 Eylül 2024 Cuma

'Rakka Şehitleri İntikam Hamlesi' sürüyor: 3 DAİŞ üyesi yakalandı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi (BİM) Rakka Şehitleri İntikam Hamlesi'ne ilişkin açıklama yaptı. 5. günde devam eden hamlede çok sayıda silah ve çeşitli askeri malzeme ile birlikte 3 DAİŞ üyesinin yakalandığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi yaptığı (BİM) yazılı açıklamada "Rakka Şehitleri İntikam" hamlesinin 5. gününde devam ettiğini duyurdu.

"Rakka Şehitleri İntikam Hamlesi" Rakka'nın Fırat Mahallesi, Rakka'ya bağlı Şeheda'daki Korniş yolu üzerindeki mahalleleri ve Tebqa'nın doğu kırsalındaki Sefsafa beldesinde DAİŞ çetelerine dönük arama çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

QSD BİM yaptığı açıklamada, "Arama çalışmaları kapsamında, çok sayıda askeri mühimmat, silah ve DAİŞ'e ait şeriat kitapları ele geçirildi. Ayrıca 3 DAİŞ üyesi tutuklandı" dedi.

Açıklamada ayrıca operasyon kapsamında Rakka ve Tebqa kentlerinin kuzey bölgesindeki mahallelerinde arama çalışmaları başlatıldığı kaydedildi. Ayrıca QSD BİM, Dêrazor'un doğusundaki Zubiyan ilçesinde bir eve baskın düzenlediğini duyurdu. Baskında DAİŞ hücrelerine silah temin eden E.E. ismini kullanan çetenin tutuklandığı kaydedildi.