27 Eylül 2024 Cuma

QSD Komutanı Çekjin: DAİŞ ve Türk devleti koordineli saldırılar düzenliyor

Rakka Şehitleri İntikam Hamlesi komutanlarından Fîras Çekjîn, DAİŞ ile Türk burjuva devletinin koordineli bir şekilde saldırılar düzenlediğine dikkat çekerek, işbirliğine işaret etti.

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük saldırılarının ardından Rakka'da saldırıya geçen DAİŞ'e dönük İç Güvenlik Güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından başlatılan Rakka Şehitleri İntikam Hamlesi sürüyor. 100 DAİŞ çetesinin gözaltına alındığı ve çok sayıda silahla mühimatın ele geçirildiği operasyonun komutanlarından Fîras Çekjîn, Rakka'da bir ay önce QSD noktaları ve İç Güvenlik Güçleri Genel Merkezi'nin hedef alınmasının, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik aralıksız saldırılarıyla eş zamanlı gerçekleştiğini hatırlattı. DAİŞ çetesiyle işgalci Türk burjuva devleti arasında açık bir koordinasyon olduğuna işaret eden QSD'nin Fırat Bölgesi komutanlarından Çekjîn, DAİŞ'in yeniden örgütlenerek, yeni taktiklerle bölgeye saldırmaya çalıştığına dikkat çekti.

Çekjîn, "Halkımızı tehdit eden bu tehlikeyi fark ettik ve İç Güvenlik Güçleri'nin işbirliğiyle bölgedeki DAİŞ hücrelerine karşı güvenlik operasyonlarını başlattık" dedi.

Çok sayıda çeteyi yakaladıklarının bilgisini veren Çekjîn, güvenlik güçleri ile bölge halkının işbirliği içinde olduğunu belirterek, halkı kutladı. Çekjîn, yurttaşların gördüğü her şüpheli durum hakkında bilgi vermesi gerektiğini söyledi.

Kobanê'nin DAİŞ çetesinden kurtarılmasının yıldönümünde işgalci Türk devleti ve çetelerinin açık mesajları olduğuna dikkat çeken Çekjîn, "Bölgenin istikrarına darbe vurmaya çalışıyorlar. Ama Suriye'de DAİŞ'i coğrafi olarak bitiren Kobanê direnişinin ruhuyla, bu düşünceyi, kaynağını ve destekçilerini yeneceğiz" diye konuştu.