29 Eylül 2024 Pazar

QSD Dêrazor'da DAİŞ'e yönelik operasyon başlattı

QSD, yaptığı açıklamayla, Dêrazor'un batısındaki Kiber bölgesinde DAİŞ'e karşı güvenlik operasyonu başlattığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Dêrazor'un batısındaki Kiber bölgesinde DAİŞ'in halka ve askeri güçlere yönelik artan saldırıları nedeniyle güvenlik operasyonu başlattı.

Başlatılan güvenlik operasyonuna ilişkin yapılan açıklamayı Dêrazor Askeri Meclisi komutanlarından Leys Xeşam okudu. Son dönemde Dêrazor'un batısında DAİŞ hücrelerinin hareketliliğinin arttığına dikkat çekilen açıklamada çetelerin son olarak QSD'ye bağlı askeri bir noktayı hedef aldığı belirtildi.

Dêrazor Askeri Meclisi ve güvenlik kurumlarının DAİŞ hücrelerine yönelik operasyon başlattığı belirtildi.

Açıklamada şunlara yer verildi; "Güçlerimiz, Kiber bölgesini güvenlik çemberine alarak, terör hücrelerine operasyon başlattı. Çoğu DAİŞ çetesi yakalandı ve güvenlik noktasına saldırdıkları silahlarına da el konuldu. Bölgedeki güvenlik kontrol noktasını arttırmamızı isteyen Kiber bölgesindeki yurttaşlar, hamleyi olumlu değerlendirerek bizlere destek oldu. Bu hücreler yok edilene ve bölgenin güvenliği sağlanana kadar güvenlik operasyonlarımız sürecek" denildi.