29 Eylül 2024 Pazar

Qamişlo'da işgale karşı yürüyüş gerçekleştirildi

Yüzlerce kişi, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük saldırıları ile işbirlikçi KDP'yi kınamak için Qamişlo'da eylem yaptı.

Qamişlo'da yüzlerce kişi işgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye ile Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını ve KDP ihanetini kınamak için yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte, "Faşist Türk devletinin tehditlerine hayır, demografik değişime hayır" yazılı pankart taşıdı. Eylemde sık sık "Kahrolsun ihanet" , "İşgale hayır" , "Katil Erdoğan" sloganları atıldı.

Korniş Mahallesinden Çiftçi Kavşağı'na yapılan yürüyüş ardından Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Silêman Ebû Bekir konuşma yaptı. Ebû Bekir, Tahran ve Soçi toplantılarından sonra Türk devletinin SİHA saldırılarının arttığına dikkat çekti.

Ebû Bekir, "Bu anlaşmaların amacı varlığımızı ve irademizi yok etmektir. Kanımız üzerinde pazarlık yapıldı" dedi.

Ebû Bekir, demokratik ve insani güç olduklarını belirten taraflara, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'deki saldırılarına karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

KDP'nin Türk devletiyle işbirliği içerisinde olduğunu ve Medya Savunma Alanlarında gerillalara yönelik saldırıların parçası olduğunu vurgulayan Ebû Bekir, "KDP, işgalci Türk ordusunun HPG güçlerine karşı saldırılar gerçekleştirmesinin önünü açıyor. KDP, bu uygulamalarıyla ihanet çizgisinde yürüdüğünü doğrulamaktadır" dedi.

Faşist İran rejiminin Mahsa Amini adlı genç kadını katletmesini kınayan Silêman Ebû Bekir şunları kaydetti: "Baskı politikasıyla özgür kadının hakikatini ve iradesini ortadan kaldırmak istiyor."