26 Eylül 2024 Perşembe

Qamişlo halkı: İşgale izin vermeyeceğiz

Qamişlo halkı, Derik ve Şengal'e yönelik işgal planlarına karşı yürüyüş gerçekleştirdi, "Topraklarımıza sahip çıkacağız, işgale izin vermeyeceğiz" dedi.

Faşist Türk devletinin Dêrik ve Şengal'i işgal ile tehdit eden yeni işgal planlarına karşı Qamişlo'da halk sokaklara çıktı.

Münir Habîb Caddesi'nde bir araya gelen yüzlerce kişi "Yaşasın Şengal direnişimiz", "İşgalciliğe ölüm" ve "Katil Erdoğan" sloganları ile Birleşmiş Milletler Temsilciliği önüne yürüdü.

BM önünde Kongra Star ve PYD adına konuşmalar yapıldı. Kongra Star adına konuşan Galya Neccal, son dönemde Til Rifat ve Heseke'de yaşanan katliamları hatırlattı. Neccal, "Til Rifat'a yönelik saldırı ve Heseke kantonunda iki kadının katledilmesi özgür topluma, halkların kardeşliğine ve demokratik ulusa yönelik bir saldırıdır. Halk olarak mücadelemizi, direnişimizi yükseltmeliyiz" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye halklarının ağır bedeller ödediğini belirten Neccal şöyle devam etti: "Binlerce şehit verdik. Kuzey ve Doğu Suriye'yi şehitlerimizin kanı ve emeğiyle yarattık. Bu yüzden Türk devleti asla bölgemize geçemez ve işgal edemez. Biz kadınlar, sessiz kalmayacağız. Şehitlerimize, toprağımıza, örgütümüze ve halkımıza söz verdik sonuna kadar sözümüze sahip çıkacağız, işgale izin vermeyeceğiz."

PYD adına konuşan Mesud Ferhan Dawûd da Rojava topraklarını işgale karşı sonuna kadar savunacaklarını dile getirdi. Dawûd "Şehitlerimizin hattını sonuna kadar savunacağız. Herkes bilsin ki, bu halk özgür yaşamaya layıktır, çünkü bu halk tüm kirli planlara karşı direniş içinde yaşıyor. Bu halk ölümden yaşam, yokluktan varlık yarattı. Bu yüzden kimse bu halkın iradesini kıramaz" diye belirtti.