27 Eylül 2024 Cuma

Pride Rebellion ilk örgütlenme hafta sonunu düzenledi

İlk örgütlenme hafta sonunu düzenleyen Pride Rebellion, "Bu hafta sonu tüm LGBTİ+'lara örgütlenme ve tüm emekçilerin ve ezilenlerin kurtuluşu için mücadele etme çağrısıdır" dedi.

Pride Rebellion ilk örgütlenme hafta sonunu düzenleyerek LGBTİ+'ları kendisine katılmaya davet etti. 25 kişinin katıldığı hafta sonu boyunca çok sayıda eğitim ve tartışma gerçekleştirildi. Ölümsüzleşen devrimcilerin de anıldığı hafta sonunda, Türkiye ve Kürdistan'da depremden etkilenenler için nasıl uluslararası dayanışma örgütlenebileceği konuşuldu.

Eğitim ve tartışmaların konu başlıkları faşizm ve LGBTİ+'lara yönelik şiddet, kadın devrimi, özsavunma, antifaşist ittifaklar ve queer feminist teoriler oldu. Ivana Hoffman, Okan Altunöz ve Mark Ashton gibi LGBTİ+ devrimciler için anma düzenlenen etkinlikte, yakın zamanda ölümsüzleşen Firat Newal ve Ahmet Şoreş de anıldı.

Etkinlikler sonucu şu sonuçlar çıkarıldı: "Üçüncü Hanau yıldönümünde tüm şehirlerde LGBTİ+ olarak aktif katılım gösterecek ve tüm LGBTİ+'ları eylemlere seferber edeceğiz. Öz savunma alanında anti-faşist pratiğimizi güçlendirmeye devam etmek istiyoruz çünkü LGBTİ+'ların maruz kaldığı sürekli şiddeti görüyor ve buna örgütlü bir şekilde karşı çıkmak istiyoruz. Öldürülmeyeceğiz!

Genç trans, inter ve non-binary yoldaşlardan oluşan ve federal hükümetin planladığı kendi kaderini tayin yasasına karşı somut talepler ve devrimci bir alternatif geliştirecek bir çalışma grubu kuruyoruz.

Kürdistan pratiğinde daha aktif olmak ve LGBTİ+ olarak etkinlikler düzenlemek istiyoruz. LGBTİ+lar olarak Kürt hareketinin eylemlerinde varlığımızı gösteriyoruz, çünkü Rojava Devrimi'ni tüm ezilenler için bir devrim olarak görmek zorundayız. Eylem biçimleri için yaratıcı fikirler paylaştık ve diğer kuruluşların ve şehirlerin deneyimlerinden fikirler çıkardık.

Deprem bölgesi ile dayanışmayı örgütlemek istiyoruz. Avrupa'da, Avrupa emperyalizmi ile Türk faşizmi arasındaki ilişkileri ifşa etmek için halkla ilişkiler çalışmaları yapmalı, elimizden geldiğince dayanışma göstermeli ve halkı ve sahadaki yardım faaliyetlerini desteklemek için bağış toplamalıyız."

Haftasonu, Ivana Hoffman'ın mezarına yapılan ziyaretle son buldu. Mezar ziyaretinde yapılan konuşmada, "Fırat, Ivana ölümsüzleştikten sonra onun çağrısına uydu, her devrimcinin Rojava Devrimi'ni görmesi gerektiğini söyledi. Şimdi onun çağrısına uymak, devrimi savunmak ve bulunduğumuz yerde örgütlenmek bize düşüyor. Rojava'da, Avrupa'da ya da deprem bölgesinde. Onları mücadelelerini sürdürerek anıyoruz" ifadeleri kullanıldı.