27 Eylül 2024 Cuma

Polis kayıp Gülistan Doku'yu ESP Diyarbakır İl Örgütü'ne sordu

ESP, SKM ve ÖGK, 38 gündür kayıp olan Gülistan Doku'ya ilişkin yaptığı açıklamada, polislerin sabah gelip kendilerine Gülistan'ı sorduklarını belirterek, "Gülistan'ı Diyarbakır'de değil kaybolduğu yerde arayın dedik. Gelip parti binamıza sormaları manidardır" diyerek tepki gösterildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Özgür Genç Kadınlar (ÖGK), Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan ve 5 Ocak'tan beri haber alınamayan Gülistan Doku'ya ilişkin basın açıklaması yaptı.

ESP il binasında yapılan basın açıklamasında "Gülistan Doku nerede", "Biz soruyoruz Gülistan Doku Nerede", "Bugün 38 gün oldu sormaya devam edeceğiz. Gülistan Doku nerede?" dövizleri açıldı.

POLİS, GÜLİSTAN DOKU'NUN NEREDE OLDUĞUNU ESP'YE SORDU
Basın toplantısında konuşan ESP Diyarbakır İl Başkanı Erkan Keskin, "Gülistan ile ilgili farklı bir durum ile karşılaştık. Polis partimize gelip burada olup olmadığını sordu. İhbar olduğunu söylediler. Herkes Dersim'de kaybolduğunu söylüyor. Sorumlu Zainal Abarokov olarak görülüyor. Asıl sorumlular bulunması gerekirken polis gelip bize sordu. Bizde polise Gülistan nerede kaybolmuşsa orada arayın dedik. Bize sorulmasını anlayabilmiş değiliz" dedi. 

'KADIN MÜCADELESİNE GÖZDAĞI VERİLMEK İSTEDİYOR'
SKM MYK üyesi Satiye Ok ise polisin parti binalarına gelip Gülistan'ı sorduğuna söyleyerek, "Kamuoyu bilgilendirme ihtiyacı duyduk. Emniyetin gelip bizden Gülistan'ı sormasını basit olarak algılamıyoruz. Bunu provokatif olarak değerlendiriyoruz. Gülistan kaybolduğu günden bu yana ESP, ÖGK ve SKM olarak her gün soruyoruz. Gülistan'ın Dersim'de aranması gerekirken gelip Diyarbakır'daki parti binamızda sormaları manidardır. Olayın yönünü mü değiştirmek istiyorlar? Bunu aynı zamanda kadın mücadelesine gözdağı vermek olarak görüyoruz. Erkekleri koruyan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz dedik. Gerçek adalet gerçekleşene dek mücadele etmeye devam edeceğiz" diye belirtti.