27 Eylül 2024 Cuma

Polis depremzedeye 'yağmacı' diyerek işkence yaptı

Depremin ardından yaşadığı Antakya'daki arama kurtarma çalışmalarına katılan Muhammet Gündüz, "yağmacı" denilerek polis tarafından işkenceye uğradı. Gündüz, polisin kendisine ters kelepçe taktığını "Şimdi stresimi atacağım" diyerek işkence yaptığını anlattı.

Maraş merkezli depremlerde binlerce bina yıkıldı, can kaybı resmi rakamlara göre 40 bine yaklaştı. Deprem yaşandığı kentlerde "yağma" yapılıyor denilerek depremin ve ölümlerin sorumlularına karşı öfkeyi yanlış alana yöneltmeye çalışanlar, "yağmacı" diyerek depremzedelere de işkence yapıyor.

Yaşadıklarını Gazete Duvar'a anlatan CHP Antakya Gençlik Kolları Sekreteri Semire Gündüz'ün kardeşi Muhammet Gündüz, arkadaşının ailesini kurtarmak için Armutlu semtindeki enkaza gittiğini söyledi. İki gün boyunca arama kurtarma çalışmalarına yardım ettiğini aktaran Gündüz, arkadaşıyla birlikte akşam saatlerinde bir askerin yanına giderek tuvalet olarak nereyi kullanabileceklerini sorduklarını, askerin "Uygun bir yer bulun" dediğini söyledi.

Boş bir binanın girişini kullandıklarını o sırada kendilerini gören birkaç kişinin polise haber verdiğini ve polislerin gelir gelmez işkenceye başladığını belirten Gündüz, polislerden birinin "Önce dövelim sonra üstünü ararız" dediğini anlattı. Başka bir polisin de "Bana sizi Allah gönderdi. Şimdi stresimi atacağım" diyerek işkenceye başladığını aktaran Gündüz, darp sırasında kurtarma çalışmalarına yardım için geldiklerini anlatma fırsatı bulabildiklerini ve ardından polisin kendilerine şiddet uygulamayı bıraktığını söyledi.

Polisin, yakınlarına ulaşarak enkazdan kurtarma çalışmalarına katıldıklarını teyit etmesinin ardından serbest bırakıldıklarını kaydeden Gündüz, darp boyunca polis tarafından üç-dört noktaya götürüldüklerini ve ters kelepçe takılarak şiddete uğradıklarını da anlattı.

Gündüz, polis işkencesinin ardından darp raporu aldıklarını da aktardı.