27 Eylül 2024 Cuma

Polis depremzede kadının mama almasını engelledi

Depremde enkaz altında kalmaktan kurtulan Zeynep, aç olan çocuğunu doyurmak istedi. Fakat polis markette sahibi olmadığı için Zeynep'in çocuğu için mama almasına izin vermedi.

Maraş merkezli depremlerde harabeye dönen, çok sayıda yapının yıkıldığı Adıyaman'da yaşayan Zeynep, yaşadıklarını Evrensel gazetesine anlattı. Depremde çocuklarıyla birlikte enkaz altında kalmaktan kurtulan az sayıda insandan biri olan Zeynep, korkudan sütünün kesildiğini çocuğunu doyurmak için yıkılmış bir markete girdiğini, ancak market önünde nöbet tutan polisin sahibi olmadığı için mama almasına izin vermediğini anlattı.

Polis ve askerin dpremden sonra göçük altında kalan insanları kurtarmak yerine marketler önünde nöbet tutarak insanları açlığa mahkum ettiği görüntüler diğer kentlerde de yaşandı.

Yağmur yağdığını ve soğukta 3 aylık bebeği ve 3 yaşındaki çocuğuyla sokakta kaldıklarını anlatan Zeynep, bir süre sonra çadır bulduklarını ve küçücük çadırda üç aile kalmaya devam ettiklerini söyledi. Su, elektrik olmadığını belirten Zeynep, "Her yer enkaz, nereye baksan ceset. Anlatılmıyor deprem çok zor" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Tekstil işçisi olan Fatma da depremin ilk gününden beri hijyen sorunu yaşadıklarını, tuvalet ihtiyaçlarını gidermekte zorlandıklarını söyledi. Fatma, "Deprem sonrasındaki süreçte en büyük endişemiz ödemeleri yapmakta zorluk çekilecek" diye konuştu.

Tekstil işçisi Sena da havanın çok soğuk olduğunu, yatacak yerleri olmadığını anlattı. Gıdaya birkaç gün sonra erişebildiklerini söyleyen Sena, "Soğuktan dolayı grip oldum. Şimdilik yardım konusunda sıkıntı çekmiyoruz. Bazı yardımların içinde kadın pedi de vardı faydası çok oldu" diyerek kadınların ihtiyaçlarının karşılanmasının önemine işaret etti.

Tekstil işçisi İpek de depremde çok yakınını kaybettiğini anlattı. Uzun süre yardım gelmediğini söyleyen İpek, bir süredir yardımların daha düzenli olduğunu belirtti.