26 Eylül 2024 Perşembe

Polen Ekoloji'den Kanal İstanbul eylemi: İstanbul'a sahip çıkalım

Kanal İstanbul Projesi'ne karşı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde eylem yapan Polen Ekoloji, bütün İstanbulluları Kanal İstanbul'a karşı doğasına, ekolojisine sahip çıkmaya çağırdı.

Polen Ekoloji, Kanal İstanbul Projesi'ne karşı Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı, ardından ÇED'e karşı itiraz dilekçelerini verdi.

Eyleme ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve il örgütü, SKM GEnel Sözcüsü Deniz Aktaş, SGDF üyeleri katıldı. "Ya kanal ya istanbul", "İstanbul'a sahip çıkıyoruz", "Kanal İstanbul projesi sermayeye kar kapısı doğaya can yarası", "Çılgın rant projesi Kanal İstanbul" dövizlerinin açıldığı eylemde Polin Ekoloji adına konuşan Cemil Aksu, "İktidarın çılgın hatta tımarhanelik projesi Kanal İstanbul'a karşı dilekçe hakkını kullanan halk İstanbul'un geleceğine sahip çıkıyor" dedi.

Kanal İstanbul'a karşı gelişen tepki bir halk hareketine dönüştüğünü ifade eden Aksu, "Hem burada hem Ataşehir'deki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri önünde kuyruklar var. Dilekçe hakkımıza engellemeye yönelik engellemeler de bu sayede boşa çıkarılmış durumda" diye kaydetti. Kanal İstanbul projesinin iktidarın etrafında çöreklenmiş, bu ülkenin bütün kaynaklarını halkın değerlerini yok ederek zenginlere yeni rant kapısı açan bir proje olduğunun altını çizen Aksu, konuşmasını söyle sürdürdü: "İstanbul'un geleceğini yok eden bir proje. İstanbul'un en önemli su kaynaklarını yok eden bir proje. Marmara Denizi'ni ölüme mahkum eden bir proje. Bu projeden sadece ve sadece iktidara yakın 5 inşaat şirketi kazanacak, İstanbul kaybedecek."

Polen Ekoloji olarak halkın Kanal İstanbul'a karşı gerçekleştirdiği eylemi selamladıkları söyleyen Aksu, "Onlarla beraber bizde ÇED'e karşı itiraz dilekçelerimizi vereceğiz. Bütün yurttaşlarımızı da bu harekete katılmaya, kendi geleceklerini ve İstanbul'a, Marmara'ya, Marmara'nın doğasına, ekolojisine sahip çıkmaya çağrıyoruz" diye belirtti.

Yapılan açıklamanın ardından Polen Ekoloji üyeleri Kanal İstanbul'a karşı Çevre İl Müdürlüğü'ne itiraz dilekçelerini verdi.