27 Eylül 2024 Cuma

PML (RC)'den MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal için taziye mesajı

İspanya'dan PML (RC), Rojava'da ölümsüzleşen MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal için taziye mesajı yayınlayarak, Türkiye'deki faşist rejime karşı Rojava'da ve Türkiye'de direnenleri selamladı.

İspanya'da Marksist Leninist Parti (Komünist Yeniden İnşa) / PML (RC), Rojava'da ölümsüzleşen MLKP komutanları Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu (Firat Newal) için taziye mesajı yayınladı.

PML (RC) tarafından yapılan açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014'te cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Kürt halkı, işçi ve emekçiler ve ezilenlere dönük şiddetin dozunun giderek arttığı, Türkiye'de ve Rojava'da devrimcilerin ise sürekli gözaltı, tutuklama, işkence ve cinayetle bastırılmaya çalışıldığı dile getirildi. Uluslararası düzeyde Türk devletinin emperyalist terörünün arttığı kaydedilen açıklamada, Ahmet Şoreş ve Firat Newal'e yönelik suikastin Türk faşizminin Kürt halkının direnişi ve Türkiyeli ezilen sınıfların devrimci ideallerinden ne kadar korktuğunun göstergesi olduğu kaydedildi. "Bu vahşi drone saldırısı sadece Erdoğan'ın MLKP'nin kahramanca mücadelesini kıramadığının kanıtıdır" denilen açıklamada, Ahmet Şoreş'in Baran Serhat'tan sonra Rojava'da suikaste uğrayan ikinci MLKP Merkez Komite üyesi olduğu da belirtildi.

"Halkı terörize etme amacı taşıyan bu suçlar, Türk istihbaratının 'teslim olmuş bir MLKP' kurgusu yaratmaya çalışmasıyla birleşiyor. Bu korku stratejisiyle MLKP'ye dönük gerçek bir bitirme operasyonu peşindeler. Fakat faşist rejim medyası ne kadar bunun reklamını yapsa da, gerçek çok farklı. Parti tutsaklarının açlık grevleri dönemine uzanan onurlu direnişi, patronların büyüyen sömürüsüne karşı işçi sınıfıyla kurdukları militanca ilişki, halkın demokratik taleplerine bağlılıkları ve gençlik mücadelesindeki öncülükleri onların canlılıkları ve dinamikliklerinin kanıtıdır. Daha da güçleneceklerinden hiçbir şüphemiz yok, zira komünistler zorlukta gelişir" ifadeleri kullanılan açıklamada, Türk faşist rejiminin işlediği savaş suçlarına İspanya'da sessiz kalınmayacağı sözü verildi.

İspanya'daki Pedro Sánchez´ hükümetinin de 2016'daki darbe girişimiyle birlikte Erdoğan'ın bir diktatöre dönüşmesine rağmen Türk devletinin müttefiki olarak kalmaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, İspanya'nın dış politikasının da iddia edildiği gibi insan haklarına değil, sermayedarların, silah endüstrisinin çıkarlarına bağlı olduğu ifade edildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Rojava'nın özgürleşmesi ve Türkiye halklarının devrimci mücadelesine olan bağlılığımızı ifade ediyoruz. Önümüzdeki aylarda İspanya'da Erdoğan'ın önderlik ettiği ve seçimlerin yaklaşmasıyla ezilenlere dönük şiddetini arttıran faşist rejimi teşhir etmek için çalışmalar yürüteceğiz. Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in ailesi, yakınları ve yoldaşlarına başsağlığı diliyoruz. Şan olsun Rojava'daki direnişe ve Türkiye halklarının devrimci mücadelesine! Halkın şehitleri ölümsüzdür!"