27 Eylül 2024 Cuma

Pazarcık'ta kayyum atanan koordinasyon merkezi boşaltıldı

6 Şubat'ta yaşanan depremin merkez üssü Pazarcık'ta kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi'nde, kayyum atandıktan sonra hiçbir yardım dağıtılmadı, son olarak merkezde bulunan tüm yardım malzemeleri kamyonlarla AFAD'a götürülerek köy evi boşaltıldı.

Maraş merkezli depremler sonrası Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve demokratik kitle örgütlerinin depremin merkez üssü Pazarcık'ta bulunan Hasankoca köy evinde kurduğu Deprem Kriz Koordinasyon Merkezi'ne 15 Şubat'ta kayyum atanmıştı.

Pazarcık İlçe Kaymakamlığı eliyle atanan kayyumla çok sayıda asker köy evine ve içinde bulunan yardım malzemelerine el konuldu. 

Mezopotamya Ajansı'nın özel haberine göre kaymakamlık, kayyuma itiraz eden bölge halkı ve gönüllülere yardımları halka kendi elleriyle ulaştıracaklarının sözünü vermişti ancak kayyum atandıktan sonraki 12 gün boyunce tek bir mahalleye yardım gitmedi. Mahalle halkı duruma ilişkin, "Ara sıra kendilerine yakın kişilerin özel araçlarına malzemeler yüklemek dışında bir şey yapmadılar" diyerek tepki gösterirken, kayyum ve beraberindekiler, 27 Şubat'ta tüm yardım malzemelerini kamyonlara yükleyerek köy evinden ayrıldı.

MA, mahallede bir çadır dışında tüm çadırların sökülerek götürüldüğünü, battaniye, soba, bebek bezleri, çocuk mamaları, giyim, gıda malzemelerinin tamamının kamyonlara yüklenerek AFAD merkezlerine taşındığını aktardı.

Mahalle halkı, "Her şeyi yağmaladılar. Burada güzel bir dayanışma vardı. O gençler büyük emek verdiler. Gece gündüz bizim için çalıştılar. İnsanlara ihtiyaç sahiplerine doğrudan yardımlar ulaştırdılar. Üstelik bunu kameralar karşısında şov yaparak yapmadılar. Bir elin verdiği diğer elin öğrenmemesi gerektiği felsefesiyle hareket ettiler. Ancak AFAD ve Kaymakam buraya kayyım atayarak bütün bu yardımlara el koydu. Kendileri dağıtım yapacaklarını söylüyorlardı. Ama 13 gün boyunca birkaç yandaşlarının araçlarını doldurma dışında tek bir köye bile yardım götürülmedi. Her ne kadar bütün yardımları götürmüşlerse de, neyse ki buradan ayrılıp gittiler" dedi.