27 Eylül 2024 Cuma

Paris'te deprem dayanışması genişliyor

ACTIT, SKB ve YS üyeleri Paris'te halkı Maraş merkezli depremlere ilişkin dayanışmaya çağırdı, bölgedeki sendika ve antifaşist örgütlerle görüşen ACTIT, çalışmaları ortaklaştırma vurgusu yaptı.

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Young Struggle'la (YS) birlikte Fransa'nın başkenti Paris'te Maraş merkezli depremler için dayanışmayı büyütmeye devam ediyor.

Çalışmalarını Paris banliyölerine taşıyan ACTIT, SKB ve YS üyeleri Bobigny, Villiers le Bel ve Melun garı önlerinde iş çıkış saatlerinde bildiri dağıttı ve dayanışma kumbaraları açtı. Çalışma işçi ve emekçilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

ACTIT ayrıca Fransa'nın en büyük işçi sendikalarından biri olan CGT'nin temsilcileriyle de görüştü. Görüşmede, deprem bölgesindeki son durumla ilgili bilgi aktarımı yapıldı ve dayanışmanın Fransız halkına doğru genişletilmesi gerektiği vurgulanarak, neler yapılabileceği tartışıldı.

Antifaşist gruplar AFA77 ve AIM ile de görüşen ACTIT, bilgi alışverişinde bulundu ve ortak çalışmaların geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.