29 Eylül 2024 Pazar

Özhaseki: Enflasyon biraz yüksek olabilir

2002 yılıyla bugünkü enflasyonunu karşılaştıran AKP'li Özhaseki, bugün 2002 yılındaki asgari ücretle alınandan dört misli fazla şey alındığını iddia etti. Özhaseki'nin, "Enflasyon biraz yüksek olabilir. Ekmek 1 lirayken alamıyorsunuz. Ama bugün 5 lira ile çok rahat alabiliyorsunuz" sizleri dikkat çekti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 2002 yılıyla bugünün asgari ücretini kıyasladı.

Bir televizyon programında konuşan Özhaseki, "Enflasyon biraz yüksek olabilir. Ekmek 1 lirayken alamıyorsunuz. Ama bugün 5 lira ile çok rahat alabiliyorsunuz. Burada insanların alım gücünün arttırılması kıymetli" sözleri dikkat çekti.

Özhaseki, "2002'deki asgari ücretle ne alınabiliyordu, bugün ne alınabiliyor? Kaç kilo et alınıyordu, kaç kilo süt alınıyordu, kaç yumurta alınıyordu, kaç litre benzin alınıyordu, şimdi ne kadar alınabiliyor. Bugün üç misli, dört misli daha fazla alınabilir hale geldi" dedi.

Fındığın, çayın alım fiyatlarını arttırarak, çifçiye destek vererek alım gücünü arttırdıklarını iddia eden Özhaseki, "Hayat pahalanmış olabilir, ama insanların alım gücü de arttı. Bunu da görmek lazım. Bu bir tercihti ve bu tercih kullanıldı. Ben de doğru bir tercih olduğuna inanıyorum. Müthiş şekilde de zaten ihracat artıyor. 250 milyar doları yakalayan bir ihracattayız. 30 küsur milyar dolarlardan 250 milyar dolar ihracatı yakalayan bir ülke konumumdayız" diye konuştu.